KEBAN Baraj gölünde 40 kiloluk balık avladılar...

Tunceli Çemişgezek’te 40 kilo ağırlığında turna balığı yakalandı. Keban Baraj gölünün kıyısında bulunan Çemişgezek Uzungöl köyünde balıkçılık yapan Osman Göçer’in ağına 40 kilo ağırlığında, yaklaşık 130 santimetre uzunluğunda turna balığı takıldı.

2 arkadaşının yardımıyla balığı gölden güçlükle çıkartan Göçer, yakaladığı balığı aynı gün Elazığ balıkçılar çarşısında kilosu 8 TL’den alıcıya sundu.

Balığı güçlükle çıkardıklarını belirten Osman Göçer, “Yıllardır balıkçılık yapıyorum. Köyümüzde balıkçılık yapan çok sayıda arkadaşımız var. Ancak bu güne kadar hatırlayabildiğimiz, bu büyüklükte balık ilk kez ağlarımıza takıldı. Ağda bu kadar büyük bir balık görünce çok şaşırdım. Arkadaşlarımı yardıma çağırdım. Çıkarmak için uzun zaman uğraş verdik.” dedi.

Ynt: KEBAN Baraj gölünde 40 kiloluk balık avladılar...

Avlanmasa büyür ama malesef bilinçsiz aşırı avcılık bitiriyor . Eskiler anlatırlar böyle büyük balıkları şimdi çok az. Güzel haber.

ben aynı gölde 11kg aynalısazan yakalamıştım en buyuk.. :) 40 kg baya buyuk

Kültür balıkcılığımızı daha da geliştirebilsek, halkımıza makul bir protein kaynağı da sağlanmış olur...