Keyif kaçıran haber.(HÜKÜMETTEN ZAM YAĞMURU)

Ynt: Keyif kaçıran haber.(HÜKÜMETTEN ZAM YAĞMURU)

768 link=topic=47335.msg454363#msg454363 date=1318506212' Alıntı:
Henüz bir tatsızlık yok.İsteyen, konu hakkındaki fikrini belirtmiş.Görüldüğu kadarıyla, konudaki arkadaşlar arasında tatsızlık yaratacak arkadaş da yok, rahat olun. :)
abi yanlış anladın herhalde

Bazı arkadaşlar biz bu ürünleri zaten kullanmıyoruz, onun için ' bizi ilgilendirmez ' demişler, oda bir düşünce şekli tabi saygı duyarım fakat şunu da belirtmek istiyorum.

Yarın birgün mazota,gübreye,ilaca zam yapıldı denilince de, başka kişiler (çiftçi olmayan,memur,tüccar,doktor vb..) biz çiftçi değiliz ki ' bizi ilgilendirmez ' diyeceklerdir !!! Bende bu ürünleri kullanmıyorum ama yapılan zamma üzülüyorum açıkcası.

Hepimiz aynı ülkenin vatandaşıyız arkadaşlar, biraz mantıklı olalım. Bugün bir başkasına olan, yarın size olacak...

dengesiz link=topic=47335.msg454458#msg454458 date=1318516785' Alıntı:
Bazı arkadaşlar biz bu ürünleri zaten kullanmıyoruz, onun için ' bizi ilgilendirmez ' demişler, oda bir düşünce şekli tabi saygı duyarım fakat şunu da belirtmek istiyorum.

Yarın birgün mazota,gübreye,ilaca zam yapıldı denilince de, başka kişiler (çiftçi olmayan,memur,tüccar,doktor vb..) biz çiftçi değiliz ki ' bizi ilgilendirmez ' diyeceklerdir !!! Bende bu ürünleri kullanmıyorum ama yapılan zamma üzülüyorum açıkcası.

Hepimiz aynı ülkenin vatandaşıyız arkadaşlar, biraz mantıklı olalım. Bugün bir başkasına olan, yarın size olacak...
anlş-*s oks-*s ok-*-s

en iyisini yapıyorlar eskilerin yolundan gidiyor adamlar
benzetme olacak ama ne demişler
kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyin
varın siz çıkartın bundan ne çıkartıyorsanız

rahimavci link=topic=47335.msg454269#msg454269 date=1318489557' Alıntı:
sigaram yok içkim yok çok şükür sıfır arbayıda her hafta bi tane almıyoruzki sürekli zarar edelim kola zaten zararlı :D
sen sari öküzün hikayesini bilmiyon anlasilan rahmi. bugün sen onu düsünmezsen yarin baskasi senin gübrenin torbasi 200 tl olunca hic tinlarmi...

bize hak abicim. adamlar bunlar daha bisey degil, bide ustalik dönemimizde görün demedimi. ahanda geliyorlar gümbür gümbür...2023 dede memleketide satarlar arkasindan agliycak biseyimikz kalmaz, rahata kavusuruz...

TT 55 link=topic=47335.msg454574#msg454574 date=1318526722' Alıntı:
Birde traktörlere MTV geliyor mu.
tabi gelicek abi yakındır bu zaman kadar gelmediğine şaşıyorum ben durmak yok yola dewam....

sami ÖZKAN link=topic=47335.msg454634#msg454634 date=1318533704' Alıntı:
bu ülke hiç bukadar hizmet görmedi bunlardanda biraz bahsedin lütfen
hizmet görücek tabii abi nesil değişti hep 90lı yıllardaki gibi kalıcak değiliz hem yapılan hizmeti yapan kendi parasıylamı yapıyo senin benim mazota benzine verdiğimiz vergiyle mtv vergileriyle kdvlerle yapıyo....

sami ÖZKAN link=topic=47335.msg454634#msg454634 date=1318533704' Alıntı:
bu ülke hiç bukadar hizmet görmedi bunlardanda biraz bahsedin lütfen

Orası da doğru be Sami usta, bukadar vergi alındıktan sonra ülkenin hizmet görmemesi zaten olmaz ama yorumlar bu konunun başlığına uygun olmalı. Konumuz gereği, hükümete iltifat edilmesi pek mümkün değil. :)

tamam bunlar az yedi fazla hizmet yaptı diyelim.. bu mazot gübreye a...... oğuları niye bi şey yapmıyor bunun nesi hizmet söyle bana ayrıca milleti damızlık malı kesilirken nerdeydi bi teneke buğday 2 lt mazot hizmetinin a.......ç....... 4 kilo çeltik 1 litre mazot nerde hizmet krediyle destek veriyor sen benim çalıştığıma ver zengini zengin yaptı i....... köylüye ne verdi düzenli bağkur ödeyen kaç kişi var kaç kişinin geçimi düzgün yaptığı hizmetin .................................

Ahmet745 link=topic=47335.msg454642#msg454642 date=1318534215' Alıntı:
hizmet görücek tabii abi nesil değişti hep 90lı yıllardaki gibi kalıcak değiliz hem yapılan hizmeti yapan kendi parasıylamı yapıyo senin benim mazota benzine verdiğimiz vergiyle mtv vergileriyle kdvlerle yapıyo....
vergiler öncede alınıyordu ama ne hikmetse yolların yaması bile yapılmıyordu ekonomi can çekişiyordu

sami ÖZKAN link=topic=47335.msg454657#msg454657 date=1318534996' Alıntı:
vergiler öncede alınıyordu ama ne hikmetse yolların yaması bile yapılmıyordu ekonomi can çekişiyordu
o zaman ayrı abi sene 1990lardaydı o zaman sıcak asfaltı bi otobanlarda kullanıyolardı o zaman bu kadar vergi ödüyomuydun bende 2007 model peugeot partner var 12 aylık vergisi 1050tl 2008 hyundai var 12 aylık vergisi 1100 tl ama 2009 mercedes e 200ün 12 aylık vergisi 600tl bu kazık sadece bizemi sivrildi? devlet bana senede 500 tl destekleme veriyo ama ben senede 4 ton mazot harcıyorum iyimi bu destekleme konunun dışına çıktık ama yazmasam içim rahat etmezdi burada büyüklerimiz hep anlatıyo sene 1980 1990larda bir kilo buğday bir kilo mazot alıyodu diye şimdi hesapla abi bi kilo mazotu kaç kilo buğdayla alıyosun?