kim doğru biz mi? haber mi?

Ynt: kim doğru biz mi? haber mi?

tankerle ton ton alırdık mazotu..varile düştük..bidona düştük şimdi 5-10 litrelik damacanlara düştük mazotda..
500-530-540 krş buğday sat...ekmege zam yao..una zam...ulan bu arpayı buğdayı elim memleketinden gelipde mi aldılar...fırıncı kazan degirmen fabrika kazan tüccar kazan köylü rezil olsun..hakda ediyor köylü akp oy vererek..

rahimavci link=topic=70438.msg805889#msg805889 date=1386323285' Alıntı:
sen para kazanmadın ben para kazanmadımda her tarafımız sıfır traktör sıfır makine ekipman nasıl oldu bunlar ALLAH tan korkalım biraz para kazanmıyor olabiliriz ama harcamadan hiç kısmıyoruz alıyoruz kredili alıyoruz kredili bunlarda o rakamlara artı yansıyor elbette
aga senin memlekette herkes peşin paraylar traktör alıyor herhalde bizim burda borcu olmayan çiftçi kalmadı %80 i traktör borcu

500-530-540 krş buğday sat...ekmege zam yao..una zam...ulan bu arpayı buğdayı elim memleketinden gelipde mi aldılar...fırıncı kazan degirmen fabrika kazan tüccar kazan köylü rezil olsun..hakda ediyor köylü akp oy vererek..

köylü kardeş A partide başa geçse aynı B partide başa geçse bence durum aynı duruyor. çünkü o partinin yanındakiler illaki bir yolunu bulup kazanıyor.artık dünyada büyük bir köye döndü. bundan sonra iş dönüp dolaşıp bize geri dönüyor yani kimi seçeceğimizi iyi kestireceğiz +ben kelimesini unutup BİZ kelimesini lugatımıza ekleyip birlik hareket etmenin yollarını aramalıyız .ki buda bizdeki bencillik oldukça çok zor gibime geliyorda neyse

hoca her partini bir tarım politi,kası var bunları başa bela ..
milli egitim ve tarım bunların işi degil...

Ben bir örnek vermek istiyorum elbette şükredeceğiz ancak hepimizin traktör bayisi vardır tanıdığımız sorabilirsiniz, sıfır traktörlerin pek azı peşin para ile alınıyor maalesef.

Ben bir örnek vermek istiyorum elbette şükredeceğiz ancak hepimizin traktör bayisi vardır tanıdığımız sorabilirsiniz, sıfır traktörlerin pek azı peşin para ile alınıyor maalesef.

dediğin doğru olabilir ancak olayı birde devlet tarafından bak devlet biriyle uğraşmıyorki genel olarak bir yılda veya yılın ilk altı ayında şu kadar traktör satıldı. devleti satılan ilgilendiriyor. borcunu ödeyemeyen, borcu için traktörü veya tarlası satılan değil veya dalak çıkarmak için olanlar devletin işine gelmediğinden görülemez.

Cll_ford link=topic=70438.msg806408#msg806408 date=1386439542' Alıntı:
aga senin memlekette herkes peşin paraylar traktör alıyor herhalde bizim burda borcu olmayan çiftçi kalmadı %80 i traktör borcu

alma kardeşim niye alıyorsun borca niye giriyorsun elinde varsa onla idare et demek harman kalkıyor ki güvenip taksitle motor alıyorsun her koyun kendi bacagından asılır sen borca girdin diye derdini devlet çekemez

İSHAK ÇAVUŞ AYDIN link=topic=70438.msg805894#msg805894 date=1386329721' Alıntı:
ok-*-s ok-*-s Sene 80 den belli çiftçiliğin içindeyiz.İlk başladığımızda bi kötü enter traktör iki li pulluk çeker bi de kötü römork umuz( 2 tondan fazla almaz) vardı.Sene 2013 iki traktör üçüncüsü ve balya makinası yolda artı üç römork ve bir sürü ekipman ALLAHA ŞÜKÜRLER olsun.Eleştiri yapan arkadaşlarada fazla eleştirmiyorum ama ŞÜKRETMEKTEN başka yapabileceğimiz tek şey var oda ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK VE BİLİNÇLİ ÇALIŞMAK.

elhamdülillah bilinç bu işte belki hata yapabiliriz borçlanabiliriz ama yaradana hamdı bıraktıgımız sürece yöneteni eleştirmek haddimize değil