Kırmızı Etin fiyatı belirlenmesi yöntemi

Olması gereken de bu zaten, geç kalınmış bir uygulama. Eskiden kasaplarda İnek eti, dana eti...vs farklı fiyatlarla satılıyordu. ANGUS eti ile diğer sığır cinslerinin et kalitesini bir tutmak/aynı fiyattan satmak haksızlıktı zaten.
Aynı/benzer sistem SÜT inek cisleri için de yapılmalı. Sütteki yağ/protein/kurumadde oranına göre fiyatlar farklı belirlenmeli. JERSEY sütü ile diğer cins inek sütlerinin fiyatları farklı olmalı.
 
Zengin ot türüne sahip olan meralarda yayılan hayvanların etleri güzel olur böyle meralarda az kalmıştır
Biz gibi kapalı yapanlar da sılaj gibi fabrika yemi gibi ürünlerden ziyade yonca ve muadili bitkilerle beslersek et kaliteleşir tabi yaylım hayvanı gibi sportif kaslı olamaz ülkenin yem bitkisi varlığı çoğalır yonca vs. Arz talebi artar
Ha sakaldan alır bıyığamı çalarız bunu konuya hakim ustalarımız daha iyi bilir benim bildiğim devede kulak
Süt içinde yapılsa ineklerde 30 lt üstü süt vermekten erken yaşlanmaktan kurtulur 15-20 olsun yağlı olsun tabi parası kurtarır bir yağ oranı fiyatı belirlemesi kaydı ile
 
Kasaplarda hep zam her türlü oluyor . Biz şehirde hep pahalı alıyoruz zaten . Üretici tarafi hep zararda , bunu çözmek bu kadar zor olmamalı .
 
Valla bizden alırken zaten öyle yapiyorlar Simental şu para alaca dana bu para düve ayrı para genç inek yaşlı inek bağlı dana salma dana hepsine zaten ayrı ayrı fiyat veriyor lar kasapta ayrım yok
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt