Kırmızı Etin fiyatı belirlenmesi yöntemi

Olması gereken de bu zaten, geç kalınmış bir uygulama. Eskiden kasaplarda İnek eti, dana eti...vs farklı fiyatlarla satılıyordu. ANGUS eti ile diğer sığır cinslerinin et kalitesini bir tutmak/aynı fiyattan satmak haksızlıktı zaten.
Aynı/benzer sistem SÜT inek cisleri için de yapılmalı. Sütteki yağ/protein/kurumadde oranına göre fiyatlar farklı belirlenmeli. JERSEY sütü ile diğer cins inek sütlerinin fiyatları farklı olmalı.
 
Zengin ot türüne sahip olan meralarda yayılan hayvanların etleri güzel olur böyle meralarda az kalmıştır
Biz gibi kapalı yapanlar da sılaj gibi fabrika yemi gibi ürünlerden ziyade yonca ve muadili bitkilerle beslersek et kaliteleşir tabi yaylım hayvanı gibi sportif kaslı olamaz ülkenin yem bitkisi varlığı çoğalır yonca vs. Arz talebi artar
Ha sakaldan alır bıyığamı çalarız bunu konuya hakim ustalarımız daha iyi bilir benim bildiğim devede kulak
Süt içinde yapılsa ineklerde 30 lt üstü süt vermekten erken yaşlanmaktan kurtulur 15-20 olsun yağlı olsun tabi parası kurtarır bir yağ oranı fiyatı belirlemesi kaydı ile
 

Benzer Konular