Kızgınlığa gelmiyor

Selamğn aleyküm arkadaşlar 5 adet simmental yaklaşık 18-20 aylık düvem var bunlar bir türlü kızgınlığa gelmiyor hayvanlar gün boyu merada otluyor akşam eve gelince 3 kg kadar arpa ezmesi balya samanla birlikte veriliyor hayvanlar görünüş itibari ile gayet sağlıklı neden kızgınlık göstermiyor önereceğiniz bi ilaç ya da besleme şekli varmı elimde sadece saman ve arpa ezmesi var düve yemi de alacağım birde hangi toz vitamin mineral katkısını tavsiye edersiniz.

Royal ilaç kova kullanıyoruz biz kızgınlık için çok faydasını gördük 70 80 tl kovası bi çorba kaşığı günde bir kez verdik size de öneririm

mTalk'tan gönderildi

Bu ürün mü dediğiniz
ff8b8dff010c4d93e455d3d2992b0649.png

Meraya saliyorum demisin .Meranın verim durumu cok onemli yeterli besleme acisindan
Birde arpa ezmesi yerine duve yemi daha uygun olur arpa ezmesi tek tarafli yetersiz kalir.
Uygun sekilde vitamin mineral takviyedide yapabilirsin, benim tavsiyem boyle

Kızgınlığa gelme zamanı gelipte kızgınlık göstermiyorsa kızgınlıga getirecek bazı iğneler var veterinere sorup uygulanabilir. Düveleri sagmal inek oluncaya kadar mümkün olduğunca yüksek enerjili yemlerle beslemeyin özelikle arpa gibi tahıllar yumurtalık yağlanmasına neden oluyor ve hayvan ilk buzağıdan sonra bir daha tohum tutmuyor.

Benim inekde kızgınlığı düzenli geliyor 3kez tohumladik tutmuyo görünüşte problem görülmüyor ama tutmuyo