Klasik Pullukta Marka Tercihi? (Ünlü, Alpler, Aydın, Turan.... vs)

Yerli Pulluk Üreticilerinden Hangi Marka?

• Kullanılan toplam oy
    193

Ynt: Klasik Pullukta Marka Tercihi? (Ünlü, Alpler, Aydın, Turan.... vs)

ünlü derim ama bizim köyde böyde marka alınmaz,özel yaptırıyo herkes

güzel kardeş ünlü harika bi pulluk tavsiye ederim. eğerki arazinizde AŞIRI DERECEDE taş yoksa.

kardesım yenı alplerde ışıl işlemesi yapılıyor yanı camur konusunda eskılerden daha ıyı eger arazın taşlı ise kesinlikle alpler al ama taş sıkıntısı yoksa ünlü hafif alplerde daha ekonomik.

sürdüğün tarlanın yüzünde ot kalmasın diyorsan alpler al bizim buralarda ünlü alanlar ya elden çıkarttı yada alplerin tablalarından taktırdılar biz alplerciyiz

bizm bölgede hep ünlü kullnlr arazlrde taşlıdr sağlam ama bişe daha söleyym alpleri bilmyorm ama ünlü son zamnlarda biraz ii pullk çıkarmıyo büzm köyde arka kulagn şaseni kıranlarda oldu

izmirli64 link=topic=39709.msg391874#msg391874 date=1304202425' Alıntı:
bizm bölgede hep ünlü kullnlr arazlrde taşlıdr sağlam ama bişe daha söleyym alpleri bilmyorm ama ünlü son zamnlarda biraz ii pullk çıkarmıyo büzm köyde arka kulagn şaseni kıranlarda oldu
bızım buralarda alpler evvelden berı en populerdır son zamanlarda unlu alan cok oldu hafıf dıye fakat hnerdeyse hepsı tekrar alplere dondu ön deve boynu ve arka deve boynu kırılıyor tasa gelırse.

arkadaşlar mf 285 e turan 4*11 li mi takarsınız yoksa alpler 4*11 pim kesen pulluk mu? sormamın amacı hangisi motoru zorlatmaz?

Turan pulluk motoru zorlatmaz ama ne alpler gibi derin işler ne de toprağı cevirebilir

ünlünün yaptığı işi hiç bi pulluk yapmıo bende turanda alpler de war kim ne derse desin ünlü

Alpler 5 Li JohnDeere 5625 Öttürüyor Valla ;) Kim Ne Derse Desin Taştır , Çakıldır Affetmez

Bütün yorumlara baktım. Ünlü yü met eden daha fazla. Bizde kışın bir niyetlenmiştik ama fiyatta anlaşamamıştık.

TT 55 link=topic=23730.msg194397#msg194397 date=1247403229' Alıntı:
Birde bu ünlü pulluklar ' ' ışıl işlem görmüş.çamur yapışmaz. ' ' diye bir iddia var.kullanan tecrube eden var mı?
alplerde ışıl işlem gormus cok abartılacak bırsey degıl zaten artık hepsı yapıyor.

AKGÜN43 link=topic=23730.msg194412#msg194412 date=1247410337' Alıntı:
walla BEN uzuN SENEDİR kULLNAIYORUM yaklasıK 3 4 SENE oldu hafif PUlLuk. . ÖRNEĞiN BENDE ALplerin 4 Lüsünün 8 lisi var ' ünlünün 9 lusu gibi yanI UNLUDEN ÇOK ÇOK AĞIR PULLUK SAĞLAMlık bakımındaN TARTısılmaz alpler derim . .
ıkıye bolunen alpler hıc gormedeım ama unlu pıyasaya cıktı cıkalı baya gordum ama tas yoksa alplerede gerek yok.

Ünlüye toprak yapışmaz diyen benim gözümde yalan söyler çünkü ben Ünlü kullanıyorum ve sürüm yaparken her kulakta 25 ' er kilo toprakla gezmek zorunda kalıyorum. :D Sorun bizim toprakta olabilir ama Ünlü toprak tutuyor. Toprak tutmama konusunda en iyi marka Turan ' dır. Alpler de aynı şekilde tutuyor onu da kullandım çünkü.

Süpermiş hakikaten. Kverneland ' i bir ara Uzel getiriyordu Türkiye ' ye ama şimdi ne durumda bilmiyorum.

sımdı onlardan cıkmıs temsılcısı var danımarkada onun ıletısıme gecıp ala bılırsın ama fıyatları cok yuksek traktor parası ama adamlar yapmıslar plastık aynalı pulluk var hafıf super bırsey. Ben almanyada buldum bırtane 3000 Euro 4 lu donerlı temız bırsey fazla kullanılmamıs bı gıttıgımde bakcam naklıyede sorun olmazsa almayı dusunuyorum.

Evet çok kaliteli olduğu kesin. Zaten dünyada pulluk konusunda Lemken ve Kverneland tartışılmaz öncüdür. Plastik aynalı olanı da gördüm, AR-GE aşamasındayken çekilmiş deneme videolarını izlemiştim, çok mantıklı bir şey, o kadar ağır metal yerine dayanıklı plastik malzeme kullanmaları çok iyi. :)