KOÇUN BİZİ KAZIKLAMASI ŞAHİN VE DOĞANIN O GUNKU FIYAT FARKLARI !

Ynt: KOÇUN BİZİ KAZIKLAMASI ŞAHİN VE DOĞANIN O GUNKU FIYAT FARKLARI !

stulu link=topic=84515.msg1010145#msg1010145 date=1435172655' Alıntı:
Nasıl başa gitmeyelim, başından beri bu arabaları bize koç ve Oyak satmadı mı?
abi tamam ilk yıllardaki şartlarda senin dediğin gibi el mahkum alınmıştır buna bişey demem ama 90 lı yılların sonları hatta 2000 yılında ne biçim arabalar var bu adamlar o yıllarda bile hiçbir artı koymadan sattıysa bu boş tenekeleri sorun millettedir koçta oyakta değil

El mahkum satılan arabalarla bir ikinci el piyasası, yedek parça piyasası, tamir piyasası oluştu. Bu piyasa günümüzde zayıflasa da devam ediyor.

stulu link=topic=84515.msg1010148#msg1010148 date=1435173718' Alıntı:
El mahkum satılan arabalarla bir ikinci el piyasası, yedek parça piyasası, tamir piyasası oluştu. Bu piyasa günümüzde zayıflasa da devam ediyor.
new hollandda olduğu gibi aynı strateji...

20 yaşında Kartal ' ım var.Muayenelerden kusursuz geçer.Yarım ton gübre yüklüyorum.Elim ayağım.Depo kapağını 20 liraya aldım.Öbür arabamınki herhalde 150 liradır.
Şu anda toros,şahin,kartal anadolu çiftçilerinin otomobil ihtiyacını karşılamakta , insanlar köyden köye,ilçeye gezmekte,alışveriş yapmakta ve gezmektedir.Şehirdeki insanların bir zaman ihtiyacını gören bu arabalar şimdi 6-7 bin liraya kırsaldaki insanlarımızın otomobil ihtiyacını karşılamaktadır.İlçeye traktörle gitme devri kapanmıştır. Şehirdekilerde en uyduruğu 55 bin liradan başlayan fiyatlarla naylon çamurluklu araba sevdalarına devam etmektedirler.Evi olmadan ev fiyatına tofaş,reno alan akılsızların bugünkü kuşakları aynı kafaya devam etmekte ve mümkünse 2 senede bir araba yenileyip ev sahibi olmalarını imkansız hale getirmektedirler.

Eminim dunyanin en pahali ikinci el araba piyasasi turkiyededir. Buda sanirim ithalde 10 yas siniri yuzundendir.Bu yasak olmazsa fakir fukara cok daha uygun fiyatlara daha kaliteli ve guvenli araba sahibi olur.

Bizim milletimiz kazıklanmaya müsait olunca kazıklarlar tabi. Adamlar zorla satmadı ya... Millet ekmekten, yemekten kısıp araba alıyor. Ne gerek var?

Günümüzde de kontör almaya parası olmayan adam 3 ay aç yatıp son model telefon alıyor.

Bizim milletimize az bile... İyi ki zengin bir ülke değiliz, israfta kınadığımız arapları geçeriz!

stulu link=topic=84515.msg1010148#msg1010148 date=1435173718' Alıntı:
e o zaman abi artıları varmış parasını hakediyomuş ki almış millette yapcak bişey yok koçu sevmem ama 87 model traktör taş gibi hala şuan 20 bin civarı para ediyo daha kışın 4150 2011 modeli 21.500 tl ye aldı adam nerdeyse bizim motorun parasıyla aynı
demekki koç bişeyler yapmış bu ülkede, inkar edilemez.

wuuuuuuuuuuuuu acıkcası bu kadar ılgı gosterecegınızı beklemıordum ama şaşırdım acıkcası ınsan bı konuya acanı tşk eder ;D ;D ;D ;D koç hala aynı sekılde bızı kazıklıyor sanırım

Göktürk- link=topic=84515.msg1010153#msg1010153 date=1435175568' Alıntı:
20 yaşında Kartal ' ım var.Muayenelerden kusursuz geçer.Yarım ton gübre yüklüyorum.Elim ayağım.Depo kapağını 20 liraya aldım.Öbür arabamınki herhalde 150 liradır.
Şu anda toros,şahin,kartal anadolu çiftçilerinin otomobil ihtiyacını karşılamakta , insanlar köyden köye,ilçeye gezmekte,alışveriş yapmakta ve gezmektedir.Şehirdeki insanların bir zaman ihtiyacını gören bu arabalar şimdi 6-7 bin liraya kırsaldaki insanlarımızın otomobil ihtiyacını karşılamaktadır.İlçeye traktörle gitme devri kapanmıştır. Şehirdekilerde en uyduruğu 55 bin liradan başlayan fiyatlarla naylon çamurluklu araba sevdalarına devam etmektedirler.Evi olmadan ev fiyatına tofaş,reno alan akılsızların bugünkü kuşakları aynı kafaya devam etmekte ve mümkünse 2 senede bir araba yenileyip ev sahibi olmalarını imkansız hale getirmektedirler.
Çok doğru bir düşünce. Katılıyorum. Örneğin gidp bir Renonun Fluence inin 0 ını alacağıma gider 2. el bir Honda Civic Veya Jetta tarzı araba almak daha mantıklı . Verdiğin para boşa gitmez en azından.

İslamdogan link=topic=84515.msg1010190#msg1010190 date=1435191416' Alıntı:
Çok doğru bir düşünce. Katılıyorum. Örneğin gidp bir Renonun Fluence inin 0 ını alacağıma gider 2. el bir Honda Civic Veya Jetta tarzı araba almak daha mantıklı . Verdiğin para boşa gitmez en azından.
japondan şaşmasın arkadaşlar reno kılıonun kaportasını tukenmez kalemle delerım ;) ;D ;D araba bıldıgın kagıt ıcıne 10 tane hava yastıgı koysan nolur sen kartona 10 hava yastıgı koy ne fark eder kı

55-46 link=topic=84515.msg1010175#msg1010175 date=1435184437' Alıntı:
e o zaman abi artıları varmış parasını hakediyomuş ki almış millette yapcak bişey yok koçu sevmem ama 87 model traktör taş gibi hala şuan 20 bin civarı para ediyo daha kışın 4150 2011 modeli 21.500 tl ye aldı adam nerdeyse bizim motorun parasıyla aynı
demekki koç bişeyler yapmış bu ülkede, inkar edilemez.
aynen buda bır gercek arkadaşlar cok dogru

Bu koç eskiden geçmiş başa traktör sektörünü de bağlamış 8 +2 ye yıllardır devam ne de olsa biz satışlardan memnunuz politikası...
Otomobil konusunda aynı durum Tofaş ve Renault oyna bakalım...
Memleketin gelişmemesinde büyük katkısı var, şu an ki iletişim teknolojisi olmasa olanı biteni göremeseydik ne olurdu hala kara düzene devam...
Şimdi şükür her şeyden haberimiz markalar kum gibi artık...

Nerdeydi ozamanlar cesit cesit marka simdi 50 marka varsa ozaman 5 marka varmistir simdi nasil ki bi bmv en ucuzu bi cuval para ozaman memleketin en kaliteli arabalarinin icindeydi belkide dogru diyebilirsiniz ama fazla abartmamak gerek ben hala 84 model reno station kullaniyorum tas gibi hala tarlaya camura tasa vuruyorum sehirede gidiyorum yol arkadasim o benim arkasina kucuk bi ceki sehbasi yaptirdim kucuk remork takiyorum hersey yukluyorum toros reno buralarda koylunun hayat arkadasidir

Adamlar kimseye zorla traktör ya da araba satmıyor. Kendi isteğiyle gidip alıyor millet. Bunu kazıklamaya bağlayacaksak devlet kazıklıyor bizi. 40000 TL lik arabaya 30 bin TL vergi alıyor. Hangisi kazıklamak? NH almaya kimse zorlamıyor şu anda. bir sürü marka var. deutz same erkunt tümosan claas vs onlardan alsınlar. Ama bakıyorum adamlar ekmek gibi traktör satıyor. Demek ki millet memnun halinden ki satılıyor. Ben nh alır mıyım almam ama bunu koçtan dolayı değil traktörden dolayı almam. Eskiden reno alanlar pişman mı oldu? hala taş gibi arabalar dağa taşa gidiyor. Şimdiki arabalar öyle mi? Eski arabaların her gün gittiği yola 1 ay gitsin pert olur.

Orn123 link=topic=84515.msg1010266#msg1010266 date=1435233050' Alıntı:
Adamlar kimseye zorla traktör ya da araba satmıyor. Kendi isteğiyle gidip alıyor millet. Bunu kazıklamaya bağlayacaksak devlet kazıklıyor bizi. 40000 TL lik arabaya 30 bin TL vergi alıyor. Hangisi kazıklamak? NH almaya kimse zorlamıyor şu anda. bir sürü marka var. deutz same erkunt tümosan claas vs onlardan alsınlar. Ama bakıyorum adamlar ekmek gibi traktör satıyor. Demek ki millet memnun halinden ki satılıyor. Ben nh alır mıyım almam ama bunu koçtan dolayı değil traktörden dolayı almam. Eskiden reno alanlar pişman mı oldu? hala taş gibi arabalar dağa taşa gidiyor. Şimdiki arabalar öyle mi? Eski arabaların her gün gittiği yola 1 ay gitsin pert olur.
aynen şimdiki renolar kagıt gıbi dostum ama eskı renolar taş gibi

Bakıyorum sözlükte Stockholm sendromu almış başını gidiyor.

stulu link=topic=84515.msg1010331#msg1010331 date=1435256507' Alıntı:
Bakıyorum sözlükte Stockholm sendromu almış başını gidiyor.
ne demek ıstedın kım ıcın soledın anlamadım ki

Bu aralar uyuyan bi hanımefendi ile uğraşıyor du sözlük

Öncelikle sözlük derken trakkulüpten bahsediyorum. Birkaç sekmede aynı anda farklı siteleri takip ettiğim için yanlışlıkla yazılmıştır, özür dilerim.
Stockhom sendromu hakkında hemen hemen herkesin bilgisi vardır. Ben yine de merak edenler için link vereyim. Daha fazlası google amcada mevcuttur.
http://www.asktion.com/tr/596/stockholm-sendromu-nedir
Eğer biraz ekonomi bilgisine sahipsek ve kendimizi biraz fanatiklikten kurtarıp tarafsız gözlerle bakarsak uygulanan bu korumacı ekonominin bize ne kadar zarar verdiğini, neler kaybettiğimizi ve bundan kimlerin küpünü doldurduğunu çok rahat görebiliriz. Fransa ' da 1969-1980 yılları arasında üretilen reno 12, Türkiye ' de 1971-2000 yılları arasında üretildi. Ya Fransızlar çok aptal arabadan anlamıyor ya da reno 12 o kadar da iyi araba değil.
Benim çocukluğumda traktör römorkunda insan taşınırdı. 12 sene boyunca okula yürüyerek gidip geldim. Günde 10 km yol yürüyordum. 24 km yol yürüyen arkadaşlarım vardı. Benim bugün iki arabam var. Amerika ' da 1930 ' lu yıllarda her evde iki araba vardı. Ben Amerikan vatandaşlarının 1930 yılında yakaladığı bir evde iki araba durumunu 85 yıl sonra yakaladım. Türkiye ' de şu anda hanelerin büyük kısmında araba yok.
Bize reno 12 ve tofaşın kuş serisini öven arkadaşlar, eğer Türkiye ' de korumacı ekonomi uygulanmasaydı arabasını kamyonet olarak kullanmayacaktı. Çünkü gübresini, yemini ve yükünü taşımak için bir tanede kamyoneti olacaktı.
Koç grubunu sevmem ama düşmanı değilim. Yatımlarının büyük kısmını Türkiye ' de yapıyor, vergi konusunda örnek gösterilebilir. Çalışanına değer verir. Ama geçmişten günümüze kadar kayrıldığına inanıyorum.
Oyak kısmı apayrı bir hikaye.