Korunga

Korunga ekimi konusunda deneyimi olan var mi susuz arazide verim nasil. Bide bicer baglarla hasat edilebilirmi

Ynt: Korunga

Genelde yeşil ot ihtiyacı için ekilir, kıraç kumlu ve gevşek toprakları sever, çok yıllık bir bitkidir. 7 yıl ömrü olduğunu gördük, tohum için biçer bağlar hasat yapar, patozla tohumunu ayırabilirsin. Yalnız yeşil ot balyası veya patoz samanı yapılırsa koyunculuk için birebirdir.

kiracta ot icin ilk sene verim almayi beklemeyin, alirsaniz bonus olur. ekim oncesi yabanci ot mucadelesine dikkat edin. soylendigi gibi ciceklenme asamasinda bicin yoksa saplari cok sertlesiyor.

cevaplariniz icin sagolun bende koyuculuk icin dusunuyorum zaten bicer baglarla hasad edip tohumuyla verecem kismet olurasa. Yabanci otla mucadele capalamaylami yoksa ilaclami oluyo

huntedt link=topic=77774.msg920411#msg920411 date=1411149375' Alıntı:
cevaplariniz icin sagolun bende koyuculuk icin dusunuyorum zaten bicer baglarla hasad edip tohumuyla verecem kismet olurasa. Yabanci otla mucadele capalamaylami yoksa ilaclami oluyo
ilaçla olur, çapa yapılmaz, hububatın ekim sıklığında ekmeniz lazım.

nailyetek link=topic=77774.msg920413#msg920413 date=1411149459' Alıntı:
ilaçla olur, çapa yapılmaz, hububatın ekim sıklığında ekmeniz lazım.
Anladim ekim zamani en uygun ne zaman balikesir yoresi icin bu siralar eksem kis etkilermi yoksa ilkbaharami birakayim