KÖYÜNÜZDE EN ÇOK HANGİ MARKA TRAKTÖR KAZA YAPIYOR

Ynt: KÖYÜNÜZDE EN ÇOK HANGİ MARKA TRAKTÖR KAZA YAPIYOR

herkes düz yol şöförü olabilir...kazanın böyle bir şanş tanıyacagı kişi var mı bilmiyorum?
herkes düz şöför olabilir ama bu adamlar yıllardır bu işi yapıyorlar...herkesin başın dan düzde olsa rampa şöförüde olsa bir tehlike geçmiştir....kazaların dikkatsizlikten ve bakımsızlıktan ve yellenmeden hava atmadan,aman birşey olmaz demeden kaynaklandıgını burada herkes bilir....okadar çok kazalar atlattık ki arazimiz düz ova degil..kiminde şans-kiminde tebbir kurtardı aslında biz öyle deriz ALLAH kurtardı...geçen yıl 5070 biçerdöverle rampadan uçtuk son sürat rabbim korudu...vitese geçmedi..makina

Bizim köyde 3 kez traktör kazası yaşandı.Birini hatırlamam,168 MF ile arkadaşın dayısı dereye uçuyor.Tamamen kullanıcı hatası fakat çadırlı olsa yaşama ihtimali daha kuvvetli olurdu diyor büyükler.İkincisi amcamın 178liğine araba çaptı motor ikiye bölünmüştü fakat ölen yaralanan olmamıştı.Üçüncüsü 8073 steyr inek taşırken virajı alamamış devrilmişti.Üstündeki adam vefat etti.Allah mekanlarını cennet etsin.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=71744.msg829541#msg829541 date=1389987038' Alıntı:
Bilmeyene ver class fendt deutz
yatırır yana etmez umur..
Bilene ver iki tekeri indirir dağdan gelmez zuhur.. :)
Ne dedim bende anlamadım. .
aslında acemi ustaya göre daha böyle tedbirli davranıyor biz ilk traktörü aldığımızda düz yerde bile durdurak arkasına taş koyuyorduk aynı markayı kullanan utalar hiç umursamazdı
köylü link=topic=71744.msg829548#msg829548 date=1389988116' Alıntı:
köyümüzde ve çevremizde 640-480 lerden ölen çok oldu..bir evden 2 can aldıgı bile oldu..bu traktörler kaza yapmasındaki sıkıntı koltuk kısmının yani oturak kısmının çok dar olaması, bunlarda badanaj olmaması traktör rampada pullukda boguluyor vites degiştirme esnasında pullugu kaldırılması vitese takamadan kaçmadan dolayı birçok insan öldü..iz genişligi degil oturak kısmının dar olaması,gerçi iz genişliği ve uzunluguda kısa..olaasıda etken,
285 mf den ölenler de yolarda vitesi boşa atmadan oldu. bir kısmıda fren tek tutması ve açık kalması sonucu frene basıldıgında ters yatamsı sonucu oldu,
şuan newhollandın traktörlerinde yine bu darlık ön planda...75-56 ve yeni modellerde bu darlık sonderce yaygın..kabin içi darlıgı tehlike anında süürcü kendini kurtaramıyor hele yanında bir kişi daha varsa sonuç vahim...
5440 mf kaza yaptı can kaybı olmadı am çok agır hasar oluştu sebep traktörün yerden yükseklği çok fazla arka hafif ve surat lı veya ani hareketlerde atıyor arkayı..bunları birçok kullnıcı test etmiştir...240-ve same de kaza yaptı konu tek viren ve darlık koltuk darlıgı..
bu yüzden butür traktörü olanlar çok dikkatli olmalı...yellenmeye hava atmaya gelmez...TEK VİRENİN AÇIK KAPALı OLMASI OLAYI DİKKATE ALINMALI..
egimli arazilerde dar traktör alınmamalıdır...
değişk bir tespit ama darlığa katılıyorum bende bu erkuntun 2010 modelleri bayağı geniş meyilli arazide denedik trktörün kaza yapma riski dierlerine göre çok düşük ama dediğin gibi bu eski fiatlar biraz dar 54c 640 480 hemen hemen aynı genişlikde genişlik olarak şimdi hattat da geniş yapıyor
Veysel ALTINDAĞ link=topic=71744.msg829554#msg829554 date=1389988543' Alıntı:
arkadaslar kızmayın ama hepiniz düz yol şöförüsünüz!!!

herkes diyor ki fren tutmadı yok bilmem ne olmadı

bi ara 87 bi 240 masseye bindim. geri geri motor bosta el freni cekik indim. ha var ha yok. frenlerinmi bitik dedim. verdıgı cevap ilginçti. yooo ustanın bı ara köye cıkmasını bekliyorum frenleri sıktıracam.

yan tarafımızda bi orman köyü var. 135 fergusona 9 ton yük atıyorlar. traktörde fren sıfır. ama sıfır rıskle ınıyorlar ilçeye. hemde yolları görseniz bos romork inmeye korkarsınız. adamlar oyle bi romork freni yapmıslarkı freni çek düzde cıftçeker asılamaz. romork el frenının ucuna bi odun onun ucunada bi ip. ipi de omzuna takar. motor salmayabasladığı zaman yüklenir direksiyona.

konuyu açan kişinin demek istediğini iyi anlıyorum. bazı motorlar adam oldürmeye daha yatkındır. mesela 33 lük steyer hiç affetmez. hiç bişey yapamadı ön aksı keser. benim ömrüm masseyde gecti. sen direksiyonda saglam ol gerisi teferruat. bizde çift işleri 2 tekerde olur. ön tekerler pek yere değmez. allaha şukür daha bi kazam olmadı
allah kaza bela vermesin birkeresinde td65b kullanan bir usta vardı babam dedi şu motoru yüklü aşşağı indirsene biz acemiyiz daha dedi adam yok ben ölmek isdemiyorum daha dedi dediğin gibi traktörlerin ustaları ayrı bunların kullanma teknikleri var dediğin gibi traktörü düz ovada çift koymak bu tür traktörleri sürme zorlaşır onlar için
uzay kasa link=topic=71744.msg829569#msg829569 date=1389990045' Alıntı:
Bizim köyde 3 kez traktör kazası yaşandı.Birini hatırlamam,168 MF ile arkadaşın dayısı dereye uçuyor.Tamamen kullanıcı hatası fakat çadırlı olsa yaşama ihtimali daha kuvvetli olurdu diyor büyükler.İkincisi amcamın 178liğine araba çaptı motor ikiye bölünmüştü fakat ölen yaralanan olmamıştı.Üçüncüsü 8073 steyr inek taşırken virajı alamamış devrilmişti.Üstündeki adam vefat etti.Allah mekanlarını cennet etsin.
bahsettiğin hepsi kullanı hatalarından kaynaklanıyor insan bir makinayı 10 yıl kullandımı usta oldum diyor biraz umursamaz oluyoruz birde motorumuzagüveniyruz buna bişi olmaz deyip kelle koltukda dolaşıyoruz ama bu sonradan rops olayı çıkdıda biraz ölümler düştü eski motorlarda rops diye birşey yok

bizde tamamen hafif traktöler kaza yapıyor. tek kaza şekli ise römork itmeleri arazilerimiz dağın arkasında. mecburen yokuş aşağı iniyoruz.ve dört tekerli iki römork indirmeye çalışıyoruz.aslında yüklü değil römorklarda saman olur ama dört tekerli olunca traktörü fena itiyor ve kontrolden çıkıyor.vallahi bu yüzden traktörü değiştirecem .ya td75d veya case jx maxpro 4x4 alacağım.bu arada 55-56 kullanıcısıyım