Kükürt makinası

Gübretaştan saf kükürt aldık bayici arkadaş bununla kullanacağımızı söyledi fakat nasıl kullanacağını dair hiçbir bilgim yok. Kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim.
IMG_20200224_105236.jpg
IMG_20200224_105228.jpg
IMG_20200224_105220.jpg
IMG_20200224_105243.jpg

Gübretaştan saf kükürt aldık bayici arkadaş bununla kullanacağımızı söyledi fakat nasıl kullanacağını dair hiçbir bilgim yok. Kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim.Ekli dosyayı görüntüle 45294Ekli dosyayı görüntüle 45295Ekli dosyayı görüntüle 45296Ekli dosyayı görüntüle 45297
Hayrli olsun.
Içine doldurun,dekara 60 kg gelecek şekilde atın.
Akabinde toprak işlemesi yaparak toprağa kariştirilmali mesela yayli tiller ile daha sonrasinda da ekim yapılır.Yani ekimden önce uygulanmalı.
Ben hiç uygulama yapmadım.Yapmak istiyorum .
Bu şekilde ph degeri 1-2 derece düşüruluyormuş.

Ekmeden 1-2ay önce rüzgarsız havada atıp tırmık çekip tarlaya karıştırın yağışlı senede ve sulama yerlerde gözle görülür fark oluyor bereketli olsun gübretaşın kükürtlerde toprakta çalışma süresi daha hızlı oluyor ilk seneden farkın olur

Toprak analizine göre kullanmanız lazım tarlasına göre 50 kilo atılacak yer de var 500 kilo atılacak yer de var, toz kükürt kısa sürede etki etmez yavaş yavaş 3 yila kadar fark ettirir. Ne ekimi için kullanacaksınız ?

Öncelikle sağolun, dekara 60 kg fazla değilmi 35 kg düşünüyoruduk mısır bitkisi için bu uygulamayı yaptıktan sonra matris kültivatör ile tarlayı karıştıracağım

Öncelikle sağolun, dekara 60 kg fazla değilmi 35 kg düşünüyoruduk mısır bitkisi için bu uygulamayı yaptıktan sonra matris kültivatör ile tarlayı karıştıracağım
Tahlil yatırdıysanız,ki gübretaş analizinizi yapar ve ne kadar kükürt ihtiyacı var yazarlar.ph yüksekse ve düşürmek istiyorsanız 60 kg tavsiye edilecektir.Hemen analiz yaptırın, bence.

Asıl sorum şu makinayı nasıl kullanabiliriz uygulama esnasında dikkat edilecek hususlar nedir
Gözlerini koru çuvalları boşaltırken dikkat et toz kaçırma camları kapat klimayıda açma 1 sene kokusu çıkmıyor yoksa motordan dikkat etmezsen çok ağlatır 40 üstü attığım yerlerde bi fark olmadı 30 kilo atmıştım bende buğdaylara kullanmıştım