Kül kullanımı

Değerli forumdaşlar yeni bir şey öğrendim. Kömür külünü de tarlaya gübre olarak atan çiftçiler varmış Rusya'da. Araştırdığımda odun külü daha değerli imiş, kömür külü de kullanılırmış. Bu konu hakkında deneyimi olan var mı. Aramızda ziraat mühendisi var ise onlar bu konuda ne düşünmekteler. Kül kullansak artı yönde mi eksi yönde mi etkisi olur. Toprak analizi yaptırmayan geleneksel çiftçilerimiz de direkt olarak kullansa sıkıntı olur mu? sizlerin de fikirlerini merak ediyorum
 
Köyde ekmek yaptıgımız fırınlardan saman külünü yaglı işmesi zor arazilere atarız topragı gevşetiyor verimi arttırıyor ancak kömür külünü kesinlikle atmıyoruz faydası yok
 
Kömür külü değilde odun külü toprağın karbonunu artırmak için kullanıyor.Meksika Brezilya gibi ülkelerin toprakları karbon bakımından zengin buda verimlerini artırıyor.Bazı ülkelerde toprakların karbonunu artırmak için odunu yakıp kalan külünü tarlaya atıyorlar.Onada biocahr deniliyor.
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt