Kuru soğan bu sene para etmeyecek galiba

Saygıdeğer abilerim bu sene ki kuru soğan ihracatı Yok galiba. Hiç alıp satmaya gelen giden Yok. Acaba ülke genelinde mi aynı durgunluk var?

ülke genelinde soğan ne kadar ekilmiş, üretim ne kadar olmuş bunu bilmek lazım.
iktisatta örümcek ağı teoremi vardır.
genelde tarımdaki bir sene yüksek, ertesi sene düşük fiyatları bu teoreme göre açıklarlar.

ülkete soğan, patates gibi mahsullerde bu teorem çok açık bir şekilde görülür.

Suan polatlida sogan 30 kurus. Alan yok satanin ... Diye devam eder ;) affiniza siginarak yazdim ama gercekten bu sene sogan ureticisi icin durum cok zor kuruslarla pazarlik oluyo ama satan zararli alan nazli...

Bu Sene Ekilis Fazlaydı.Herkes Soğan Ekmeye Basladı İhracatta Fazla Olmayinca Fiyatlar 30 Kurus Civarinda Seyrediyor.Gecen Hafta Hepsini Sattik.Önümüzdeki Seneye Bakacağız Artik.Soğan İsi Kumar İsi.Para Ederse Vezir Eder Etmezse Rezil Eder.

ülke genelinde soğan ne kadar ekilmiş, üretim ne kadar olmuş bunu bilmek lazım.
iktisatta örümcek ağı teoremi vardır.
genelde tarımdaki bir sene yüksek, ertesi sene düşük fiyatları bu teoreme göre açıklarlar.

ülkete soğan, patates gibi mahsullerde bu teorem çok açık bir şekilde görülür.

Çiftçimizin, özelliklede tarım bakanı dediğimiz şahsın örümcek ağı(cobweb) teoreminden haberi olsa belki tarımda daha iyi bi yerlere geleceğiz.

Valla şubat girsin bizde ne ederse vereceğiz artık ödeme günü geliyor çünkü... allah sabırlar versin çiftçimize... mazot uçtu. Gübre uçtu. İşçilik uçtu...çiftçi ne yapsın. Devlet kaşıkla destek verip kepçeyle alıyor...yerli marka traktörler bile ithal fiyatına geldi...