Kuru Tarım Traktör Tavsiyesi

Merhaba, ben Engin. Kütahya’da 250 dekar arazide kuru tarım yapıyoruz. Genellikle buğday, arpa, yulaf ve nohut ekiyoruz, biraz da yonca bulunuyor. Hayvancılık yapmıyoruz, traktörler sadece tarla işlerinde kullanılıyor. İş sezonu dışında da garajda yatıyorlar.

Daha önce iki traktörümüz vardı: biri 1976 model Fiat 480, diğeri ise 2020 model New Holland T480S idi. Aslında iki traktör olduğu için bir şekilde idare ediyorduk ama kabinsiz iş yapmak çok zor. New Hollandı kısa süre önce sattık. Şimdi imkan da varken biraz daha konforlu, yine 4 çeker ve kabinli bir traktör almak istiyoruz.

Bütçemiz 1.200.000 - 1.300.000 TL aralığında. Özellikle 70-90 beygir arası traktörlere bakıyorum ancak çok fazla seçenek olduğu için karar vermekte zorlandım. Forumda bu konuda tecrübesi olanların tavsiyelerini almak isterim. Özellikle memnun kaldığınız modeller veya uzak durmam gereken traktörler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

İsterseniz baktığım modelleri de paylaşabilirim.

Resimler ve ekler

• DSCF3857.JPG
    DSCF3857.JPG
    295.5 KB · Görüntüleme: 12