Lastik Kalınlıgı Hakkında...

Ynt: Lastik Kalınlıgı Hakkında...

Dqn link=topic=51905.msg528865#msg528865 date=1328441249' Alıntı:
Bizim köyün çoğu yerlerinde 80, bazı kolay yerlerinde 90, sert yerlerinde 70 sürersin şety*-*
topraktan topraga fark olabilir...
sen hangi pullugu kullanıyosn motoruna?

omerfarukkoc link=topic=51905.msg528872#msg528872 date=1328441549' Alıntı:
tmm gayet normal...
sen bu pullugu kullanıyosan ben tl100a ya 6 12 yi rahat takarım :D
abartma yani topragı...
Abartma yok ))) Bizim masseye neyi taksan çekiyor o yüzden bizim motora göre değerlendirme yapmak doğru olmaz ;D Mesela 80-66 4 12 takıyorlar. 285S 4 11 takıyorlar. Bir tane 80-66 var onlar 5 11 takıyorlar ama toprakları hep kolay kesimde. Bu traktörler hep tek çeker. 640 3 11 takıyorlar grin-*-s steyr 768 3 12 ıh-*-s

Dqn link=topic=51905.msg528876#msg528876 date=1328442005' Alıntı:
Abartma yok ))) Bizim masseye neyi taksan çekiyor o yüzden bizim motora göre değerlendirme yapmak doğru olmaz ;D Mesela 80-66 4 12 takıyorlar. 285S 4 11 takıyorlar. Bir tane 80-66 var onlar 5 11 takıyorlar ama toprakları hep kolay kesimde. Bu traktörler hep tek çeker. 640 3 11 takıyorlar grin-*-s steyr 768 3 12 ıh-*-s

bu yorumunda sanki o toprak baska yerde yok, TÜRKİYE ' nin en sert topragıymıs gibi dedin ya o yüzden ddim abartma die....

Dqn link=topic=51905.msg528836#msg528836 date=1328439659' Alıntı:
Adamlarda mazotun litresi 1.5 € İstediği kadar yaksın. Ayrıca adamlar hayatlarını o işe adamışlar. O yüzden motoru yormaya gerek duymuyorlar. İzi kadar götürsün yeter. Sen TL100A ile burda 6 12 takarsan günde (10 saat) 70 dekardan fazla süremezsin grin-*-s

verdiğin motor ve pulluk eşleşmeleri bizim burası ile aynı....

Ömer bunlar çok geniş pulluk çizisinde sığmaz bunlar.Sanırım toprağı daha az sıkıştırsın diye böyle tercih ediyorlar...

motorcu link=topic=51905.msg528885#msg528885 date=1328442904' Alıntı:
Ömer bunlar çok geniş pulluk çizisinde sığmaz bunlar.Sanırım toprağı daha az sıkıştırsın diye böyle tercih ediyorlar...
ama kombine ekim işi için filan da kullanılmıyo ki :S

omerfarukkoc link=topic=51905.msg528882#msg528882 date=1328442600' Alıntı:

bu yorumunda sanki o toprak baska yerde yok, TÜRKİYE ' nin en sert topragıymıs gibi dedin ya o yüzden ddim abartma die....

verdiğin motor ve pulluk eşleşmeleri bizim burası ile aynı....
Sonuç olarak benim dediğim oluyor çoğu yerde 80 dekar sürersin )))

same-deutz-lanborgini gurubu traktörlerinde emsal markalara göre 1 ebat daha geniş
lastikleri kullanmaktalar, özellikle ön lastiklerde...

kalın lastik birazdaha agır olacagı için yakıtıda etkiler die düşünüyorum

Arkadaslar daha dun aksam bereket tv de dev traktorler belgeselı vardı eger ızleyenler olduysa burada bu sorunun acık cevabını verdıler avrupa basta olmak uzere amerıka ve avustralya kıtasındakı ulkelerde buyuk arazılerde buyuk traktorler kullanıyorlar bu traktorlerın ortalama agırlıkları en az 8-9 ton uzerınde hatta 20 tona kadar olan traktorler varmıs bu traktorlerın bu agırlıklarla topraga yapacagı basıncı düşünün adamlar bu basıncı topraga en az sekılde yansıtmak ve topragı gereksız yere sıkıstırmaktan kacındıgı ıcın mumkun oldugunca genıs lastıkler kullandıklarını soyluyorlar hatta ve hatta 10 ton uzerındekı traktorlerde palet sıstemı yada yanyana 3 lastık uygulaması yaptıklarını anlatıyorlar ayrıca tarladakı trafıgıde en aza ındırmek ıcın buyuk traktore halıyle buyuk ekıpman kullanıyorlar not: adamların tarlalarına baktımda tek parca halınde 3-5 bın dekar tarlalar gosterıyorlar programda gunluk 350 hektar yer surduklerınden bahsedıyorlar ayrıca bu 350 hektar 3500 dekar mı oluyordu ben mi matematiği unutmuşum acaba???

tahir link=topic=51905.msg528907#msg528907 date=1328446413' Alıntı:
katılmıyorum sana pek öyle olsa şu an türkiyedeki traktörler arasında 500 kg dan fazla fark olanlar war o zaman ağırlar çok yakardı mesela bir td 75d ile 75-56s nin ağırlığı bir değil ki

bu benim kendi fikrim ve herzaman söylerim traktörde ağırlık azaltarak lastik ebatı genişletilirse hem az yakar hem çok çeker.Ama sen tutupta hem geniş lastik hemde tam ağırlık kullanırsan kesinlikle performansı eskisinden düşük olur (tek model için aynı ekipmanla)

Dqn link=topic=51905.msg528890#msg528890 date=1328443857' Alıntı:
Sonuç olarak benim dediğim oluyor çoğu yerde 80 dekar sürersin )))
tmm la :D

tahir link=topic=51905.msg528907#msg528907 date=1328446413' Alıntı:
katılmıyorum... şöyle acıklayayım;

eger motorun torku yüksekse, yani bayılmadan cevirebilicegi bir lastigi takmıssan yakıtı artırmaz... cekişi artar, daha fazla topraga tutunacagı için...

LORUOĞLU link=topic=51905.msg528917#msg528917 date=1328447529' Alıntı:
Arkadaslar daha dun aksam bereket tv de dev traktorler belgeselı vardı eger ızleyenler olduysa burada bu sorunun acık cevabını verdıler avrupa basta olmak uzere amerıka ve avustralya kıtasındakı ulkelerde buyuk arazılerde buyuk traktorler kullanıyorlar bu traktorlerın ortalama agırlıkları en az 8-9 ton uzerınde hatta 20 tona kadar olan traktorler varmıs bu traktorlerın bu agırlıklarla topraga yapacagı basıncı düşünün adamlar bu basıncı topraga en az sekılde yansıtmak ve topragı gereksız yere sıkıstırmaktan kacındıgı ıcın mumkun oldugunca genıs lastıkler kullandıklarını soyluyorlar hatta ve hatta 10 ton uzerındekı traktorlerde palet sıstemı yada yanyana 3 lastık uygulaması yaptıklarını anlatıyorlar ayrıca tarladakı trafıgıde en aza ındırmek ıcın buyuk traktore halıyle buyuk ekıpman kullanıyorlar not: adamların tarlalarına baktımda tek parca halınde 3-5 bın dekar tarlalar gosterıyorlar programda gunluk 350 hektar yer surduklerınden bahsedıyorlar ayrıca bu 350 hektar 3500 dekar mı oluyordu ben mi matematiği unutmuşum acaba???
veraset sistemi mi değişik ne değişikse o adamların tarlaları hep büyük büyük...
o yüzden de motorlarda büyük ekipmanlarda büyük...
hesabın dogru ;)

anayurtlu 3105d link=topic=51905.msg529500#msg529500 date=1328533950' Alıntı:
bu benim kendi fikrim ve herzaman söylerim traktörde ağırlık azaltarak lastik ebatı genişletilirse hem az yakar hem çok çeker.Ama sen tutupta hem geniş lastik hemde tam ağırlık kullanırsan kesinlikle performansı eskisinden düşük olur (tek model için aynı ekipmanla)
ama loruoğlu nickli üyemizin dediğinde avrupalıların bunu yapmalarının amacı ile senin ddigin sey birbirine benzemiyor agam :)

senin dediğin de dogru ama madem bu cümleyi buraya yazdın bir soru sorayım...
örnegin 80 bg bir motor var tork ' u 320 nm...
sen bunun lastigini genişletip agırlıgını düşürürsen bu motor patiye girer...
bence tork bölü agırlık oranı artıcagı için motora o tork faza gelicek ve pati atıcak...
sence??

omerfarukkoc link=topic=51905.msg529675#msg529675 date=1328546181' Alıntı:
ama loruoğlu nickli üyemizin dediğinde avrupalıların bunu yapmalarının amacı ile senin ddigin sey birbirine benzemiyor agam :)

senin dediğin de dogru ama madem bu cümleyi buraya yazdın bir soru sorayım...
örnegin 80 bg bir motor var tork ' u 320 nm...
sen bunun lastigini genişletip agırlıgını düşürürsen bu motor patiye girer...
bence tork bölü agırlık oranı artıcagı için motora o tork faza gelicek ve pati atıcak...
sence??
Söylediğin model bizim erkunta uyuyor biz 4lü 13numara pulluk kullanıyoruz lastikler ince olduğu için şuan tam ağırlıklı.Benim demek istediğim bu traktöre radial lastik takıp ağırlıklarını sökersem aynı pulluk ile hem kavraması artacak,hem ağırlığı azalacak,hemde yakıtı düşecek kısacası performansı artacak. Aksi halde lastik geniş olup aynı ağırlığı kullanırsam bu eskisindende kötü olmasına neden olur. Bunları şuna dayanarak söylüyorum komşumuzda ince lastik 3.095var 5li 13numara pulluk kullanıyor ve traktörün ağırlığı yetersiz olsa gerek arkalara 1er tane daha eklediler. Oysaki bu traktörün ağırlığı bizim 3105le aynı Fakat bizimki geniş Radial lastikli ve ben arkalardan traktörü yorduğu için 200kg ağırlık söktüm +pulluğumuz 6lı +patinaj yok +yakıt daha az +ondan daha hafif vede 10hp fazla. ;) (önlerdeki su kafanı karıştırmasın onları busene icara tuttuğumuz yerin bayır olmasından dolayı terazi amaçlı doldurduk.)

anayurtlu 3105d link=topic=51905.msg530060#msg530060 date=1328580120' Alıntı:
Söylediğin model bizim erkunta uyuyor biz 4lü 13numara pulluk kullanıyoruz lastikler ince olduğu için şuan tam ağırlıklı.Benim demek istediğim bu traktöre radial lastik takıp ağırlıklarını sökersem aynı pulluk ile hem kavraması artacak,hem ağırlığı azalacak,hemde yakıtı düşecek kısacası performansı artacak. Aksi halde lastik geniş olup aynı ağırlığı kullanırsam bu eskisindende kötü olmasına neden olur. Bunları şuna dayanarak söylüyorum komşumuzda ince lastik 3.095var 5li 13numara pulluk kullanıyor ve traktörün ağırlığı yetersiz olsa gerek arkalara 1er tane daha eklediler. Oysaki bu traktörün ağırlığı bizim 3105le aynı Fakat bizimki geniş Radial lastikli ve ben arkalardan traktörü yorduğu için 200kg ağırlık söktüm +pulluğumuz 6lı +patinaj yok +yakıt daha az +ondan daha hafif vede 10hp fazla. ;) (önlerdeki su kafanı karıştırmasın onları busene icara tuttuğumuz yerin bayır olmasından dolayı terazi amaçlı doldurduk.)
tesekkürler hacı abi :D
okeyledm söyledklerini, katılıyorum ok-*-s