M 130 Mısır tarlası sürüyor

Ynt: M 130 Mısır tarlası sürüyor

Bence bizde böyle yapmalıyız. Acaba şu olabilir mi? Bizim genelimiz fazla derin sürüm yapmadığından toprağın alt tabakası iyice kaynaşıyor. Sonra da toprak kendini sıkıyor ve hem yapışıp motoru tutuyor hemde verim azalıyor. Bu yabancılar gibi sürüm yapılsa toprak kaynaşamıyacak ve her sene derim sürüm yapıldığı için toprağın hem altı hem üstü karışacağından verimli hale gelecektir. Sizce bu mantıklı mı? olabilir mi?
 
Ynt: M 130 Mısır tarlası sürüyor

Adamlar tekli büyük pulluklar kullanıyor bildikleri olmasa yapmazlar. Hem derin sürümde toprak daha fazla su tutar, hem de daha fazla işlenmiş toprak elde edilir.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt