Massey Ferguson 2630 İncelemesi

Bizim civarda eskiden pek fazla yoktu 26xx serisi Massey ler, son yıllarda birer birer çoğaldı.

Ülkemizde Hindistan yapımı TAFE imalat diye biraz geri planda kalıyor ama bence sınıfına göre güzel traktör.

Yine kullanıcıları Massey Ferguson markasının ağırlığı, kalitesi ve performans ile anılan marka algısına göre daha basit kaldığını düşünüyor.

Traktör genel görünüm olarak gayet şık ve yakışıklı durmuş, ön farlar kaporta tasarımı modern hatlar içeriyor.

Motor özellikleri sınıfına göre yeterli..

Hidrolik kaldırma kuvveti de sınıfına göre gayet yeterli, genel zirai ekipmanları uzun olmamak kaydıyla zorlanmadan kaldırabilir. Askılı mibzer, ağır diskaro için bu kapasiteyi biraz az buluyorum açıkçası.

4 adet hidrolik güç çıkışı yeterli sınıfa göre.

Arka pehlivan çeki demiri yaylı mandallı sürgülü olması bana pek güven vermiyor, 4 teker 2 dingil römork çekerken üst çeki yapmak için uygun ama damperli römork ile aşağı ağır yük basarken bir gözüm arkada kalacak benim sürekli, sabit milli olanı tercih ederim doğrusu. 80-66 gibi mesela.

Aydınlatma lambaları yeterli diyorum.

Kabin içi yeterli genişlikte, ikinci kişi için sol çamurluk üstünde yer var, üçüncü kişi bile sağ çamurluk üstünde yolculuk yapabilir.

Yine sağ ve sol çamurluk üstünde saklama gözü olması güzel olmuş. Sağ taraftaki gözün hemen üzerinde çakmaklık var buradan telefon şarj edilebilir.

Kumanda ve vites kolları toplu halde bulunuyor, sürücüyü pek rahatsız edici değil.

El gazı konumu iyi ve kullanışlı.

Teyp, klima, kalorifer kontrol üniteleri baş üstünde kalıyor kötü yerde değil. Yine yanlarında lamba anahtarları var.

Sürücü koltuğunu beğendim.

Bizim civarda eskiden pek fazla yoktu 26xx serisi Massey ler, son yıllarda birer birer çoğaldı.

Ülkemizde Hindistan yapımı TAFE imalat diye biraz geri planda kalıyor ama bence sınıfına göre güzel traktör.

Yine kullanıcıları Massey Ferguson markasının ağırlığı, kalitesi ve performans ile anılan marka algısına göre daha basit kaldığını düşünüyor.

Traktör genel görünüm olarak gayet şık ve yakışıklı durmuş, ön farlar kaporta tasarımı modern hatlar içeriyor.

Motor özellikleri sınıfına göre yeterli..

Hidrolik kaldırma kuvveti de sınıfına göre gayet yeterli, genel zirai ekipmanları uzun olmamak kaydıyla zorlanmadan kaldırabilir. Askılı mibzer, ağır diskaro için bu kapasiteyi biraz az buluyorum açıkçası.

4 adet hidrolik güç çıkışı yeterli sınıfa göre.

Arka pehlivan çeki demiri yaylı mandallı sürgülü olması bana pek güven vermiyor, 4 teker 2 dingil römork çekerken üst çeki yapmak için uygun ama damperli römork ile aşağı ağır yük basarken bir gözüm arkada kalacak benim sürekli, sabit milli olanı tercih ederim doğrusu. 80-66 gibi mesela.

Aydınlatma lambaları yeterli diyorum.

Kabin içi yeterli genişlikte, ikinci kişi için sol çamurluk üstünde yer var, üçüncü kişi bile sağ çamurluk üstünde yolculuk yapabilir.

Yine sağ ve sol çamurluk üstünde saklama gözü olması güzel olmuş. Sağ taraftaki gözün hemen üzerinde çakmaklık var buradan telefon şarj edilebilir.

Kumanda ve vites kolları toplu halde bulunuyor, sürücüyü pek rahatsız edici değil.

El gazı konumu iyi ve kullanışlı.

Teyp, klima, kalorifer kontrol üniteleri baş üstünde kalıyor kötü yerde değil. Yine yanlarında lamba anahtarları var.

Sürücü koltuğunu beğendim.
Eksiği şanzumanı ileri vitesleri ile geride gidebilmeli bu zamanda hidrolikte yetersiz gibi mf 5000 serisinden başlıyordu ama son zamanda yeni çıkan 4700m dyna2lerde gayet başarılı traktörler

Bizim civarda hiç görmedik.
Motor özelliği ;
1300 rpm max tork,
2100 rpm max güç devri bulunuyor.
800 rpm zamanlama kayıplı bir motor.
Mf 165 modele yakın nitelikte sayılmaz.
1000 1700 rpm aralığında sabit tork çizgisi bulunmaz, yumuşak tepe şeklinde 1300 rpm max tork devri var.
Max tork devri 1500 rpm tercih edilseydi, 600 rpm aralıklı viteslere uygun olabilirdi.
Sıralı 5 vites ve takviye ile 10 ileri 10 geri bir şanzıman iyi olurdu.
Kuyruk mili devir konumu olarakta 1700 rpm ve 2100 rpm tercih edilmiş.
1700 rpm muhtemelen tork, güç çizgisi kesişim devri olabilir, uygundur ama yürüyende bir Fiat 66s serisi gibi olmaz.
Hidrolik kapasite beklentimiz, pulluk yere saplandı, traktör ön tekerleri havaya kaldırıp pulluğu topraktan sökebilmelidir.
Forumda pulluğu çıkarmak için geri çıkarak pulluğu kaldırıyoruz, diyenler vardı.Böyle traktör kesinlikle alınmamalıdır.Bunun için hidrolik kapasite traktör ağırlığı kadar olmalıdır, dedik.
Hidrolik taşıyıcı kollar MF 265S traktördeki gibi orta kısmı daha enli olabilirdi, kırılma yapmaz.
Frezelerin bağlantı yeri fazla ileride duruyor ve dipleri boşluk yapabiliyor, sıyırabiliyor.Üst modellerdeki gibi geride olsa askı kolları taşıyıcı kolu iyi kaldırır.
Şanzıman 3 teneke 54 lt yağ alırsa damperli römorkta rahat kullanım olur.
Jaklardan illaki kaçırma oluyor, her yağ değişiminde 2 lt kadar eksilebiliyor, eksilmeleri de tölere edecek yağ kapasitesi gereklidir.Yağ buharı için delikte bulunmalıdır, olmazsa ortadan vitesli traktörlerde vites dibindeki keçeler patlar.
Diferansiyel kilidi zor alanda bu traktör için kullanılması gereken özellik taşır.
Sürüm yaparken rahat geçip çıkan bir sistem olmalıdır, frenleme içinde çiftçekere rahat geçen sistem olmalıdır.
3 çift damper çıkışı standart olmalıdır.
Merdaneli ekipmanlarda beklemeli kol gerekiyor.
Traktör tanıtırken kaput açılıp filtrelerin konumları nasıldır, gösterilse iyi olur.
Hava filtre konumları genelde iyi oluyor ama yağ ve yakıt filtre konumları farklı olabiliyor.Soğutma grubunun temizliği rahat yapılabilir mi, bilmemiz gerekir.
Radyatörlerin gözlerine saman çöpü dolmayacak yalıtımlı bir ızgarası varmı?
Motor yağ değişim aralığı kaç saattir?
Işıklandırma nasıl, gece yonca topluyoruz, traktörün 20 m çevresi düzgün aydınlanmalıdır.