massey ferguson - dynaVT şanzuman çalışma prensibi...

Ynt: massey ferguson - dynaVT şanzuman çalışma prensibi...

varionun aynısı .... MF-VALTRA-CHALENGER -NH-STEYR kullanıyor sanırım artık bu sistemi ...

Massey Ferguson
okkangal link=topic=14644.msg136343#msg136343 date=1232116860' Alıntı:
varionun aynısı .... MF-VALTRA-CHALENGER -NH-STEYR kullanıyor sanırım artık bu sistemi ...

MF, Valtra, CAT Vario ' yu kullanıyor diye aylar önce söylemiştim. Fakat pek ciddiye alınmamıştım. MF yıllardan beri kullanıyor diye biliyorum.....

Aaaa Vario Fendtin patentli ürünü değilmiydi ? neden Massey Ferguson'a vermiş ?
bakın sistem aynı Ha Dyna VT Ha Vario (Ha kel Hasan, Ha Hasan kel...) ikiside aynı

peki biz buna cvt(Constantly Variable Transmission) diyebilirmiyiz . hız oranı sürekli olarak değiştirildiğinden motorun en uygun devir sayısı aralığında çalışmasıda mümkün olur . abi peki benim cvt sisteminden anladığım debriyajsız kademesiz vites değişme sistemi yani istediğimiz kadar biize vites sunma imkanı mı?

Aynen salihe katılıyorum.Sistem aynı ama mecburiyetten isim değişikliğine gidiliyor.

ÇağRı link=topic=14644.msg139301#msg139301 date=1232454988' Alıntı:
Aynen salihe katılıyorum.Sistem aynı ama mecburiyetten isim değişikliğine gidiliyor.

Aslında bir çok firmanın kullandığı sistem X markası ile aynı tek fark isim... sadece şanzıman konusu değil...

salih link=topic=14644.msg139921#msg139921 date=1232625183' Alıntı:
adas x markasında arza yapma olasılıgı yok bunda varmı???

X markasında olmadığına göre bunda da yoktur... Massey Ferguson ' a bu şanzumanı büyük bi ihtimalle X firması üretiyordur... arıza yapma olasılığı % biganı sıfır...(0000 gibi)

bana biri - Rep vermiş acaba kim ? nedeni bu konu olma ihtimali yüksek :D
Gerçekler ACIDIR!!!

alipasalierkan link=topic=14644.msg136349#msg136349 date=1232117176' Alıntı:
Massey Ferguson
MF, Valtra, CAT Vario ' yu kullanıyor diye aylar önce söylemiştim. Fakat pek ciddiye alınmamıştım. MF yıllardan beri kullanıyor diye biliyorum.....
evet erkan abi mf dyna-vt yi yıllardır kullanıyo yani 8400 serisinin çıktığından beri şimdi bu sistemi 7400 ve 8600 serisindede kullanıyo