Selam trakkulüp [emoji4]
Öncelikle herkese merhaba sezon boyunca çeşitli işler yaptık ama cok foruma giremedim yada girdiysem bile paylaşım yapamadım. Biz elma yetiştiriyoruz. Ispartalıyız. Ben akdeniz üniversitesinde okumaktayım hafta sonları olsun yaz ayları olsun sürekli babama yardım etmeye calısırım [emoji5] bugün, çektiklerimi buraya atmaya karar verdim. [emoji18]
Bu fotoğraf yazın başında cekildi. Yeni fidanlıgımızda taşlar vardı onları toplattık.
Sonra cubukları cektik.
Sonra ilaçlama işleri başladı
Ardından gübre işleri başladı. Bazılarını çuvalladık bazılarını ise direk remorka attık. Yaklaşık 7-8 remork gübre attık.
Bu 54-c babamın arkadasının işler sıkışınca buna muhtaç olduk ama maşallahı vardı [emoji5] Hasat yaklaşmaya başladı elmalarda büyüyordu haliyle. O sıralarda biz ot biçiyor elma seyreldiyor ve sürekli filtreleri kontrol ediyorduk [emoji5]
Ve sezon geldi çattı. Boş kasaları depodan çıkarıp bahçelere dağıtmaya başladık.
Sonra komşumuz rica etti bizim işler tam başlamadıgı için 2-3 gün onun elmalarını depoya çektik. Bu süre zarfında 255 turboyu kullandım 2 gün üstünden hiç inmedim diyebilirim [emoji5] gerçekten güzel traktör.
Bundan sonraki süreçte ise enişteme yardım ettim çünkü bizim elmalar kızarmak bilmiyordu [emoji1] burda da eniştemin 240 ı ile yine elma kasası çektim.
Ve sonunda sezona bizde giriş yaptık yapmamızla beraber remorkun lastiği depoya inerken patladı yani cavladı hemen yeni lastik aldık tabii [emoji5] şimdi tüm hasat boyunca çektigim fotoğraflar var. Yaklaşık 10-11 gün mal çektik. Bu süre zarfında bize 135ler yardım etti [emoji5]
Bu fotoğrafda bizim köyde çekildi onuda atayım dedim [emoji1]
Buda dede yadigarı 69 model diğer 135 [emoji5]
ve son olarak degerli ailem, abilerim sevgili kardeşlerim kusura bakmayın telefondan attıgım için biraz karısık oldu . İlk kez böyle uzun bir konu hazırladım. Sorularınız önerileriniz varsa tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Ayrıca bir maşallahınızı da alırım [emoji5] Ispartaya yolunuz düşerse de beklerim [emoji4] Hepinize bol kazançlar diliyorum allaha emanet olun cümleten kolay gelsin [emoji5]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Öncelikle herkese merhaba sezon boyunca çeşitli işler yaptık ama cok foruma giremedim yada girdiysem bile paylaşım yapamadım. Biz elma yetiştiriyoruz. Ispartalıyız. Ben akdeniz üniversitesinde okumaktayım hafta sonları olsun yaz ayları olsun sürekli babama yardım etmeye calısırım [emoji5] bugün, çektiklerimi buraya atmaya karar verdim. [emoji18]
Bu fotoğraf yazın başında cekildi. Yeni fidanlıgımızda taşlar vardı onları toplattık.

Sonra ilaçlama işleri başladı

Ardından gübre işleri başladı. Bazılarını çuvalladık bazılarını ise direk remorka attık. Yaklaşık 7-8 remork gübre attık.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Son düzenleme: