massey ferguson yağ yakar mı .. yakmaz mı ??

Ynt: massey ferguson yağ yakar mı .. yakmaz mı ??

285 bendede vardı 87 model 5 sene sonra rektefe yaptık sonra pıstonları değiştik eskimodel piston taktık sanırım 3 veya 4 segmanlı olması lazım;önceden gazı kestimi motor durmuyordu .ama yapıldıktan sonra traktör gazı kestimi dikilmeye başladı kompresörü çok arttı 10 sene motor yaptırmadık

arkadaslar MOTOR NORMALDE YAG YAKMAZ SİLİNDİRDE 3 TANE SEKMAN DEDİGİMİZ PARÇA VARDIR
ÜSTEKİ SEKMAN AŞINIRSA MOTOR TAHLİYEDEN ÜFÜRÜR ALTAKİ SEKMAN AŞINIRSA MOTOR YAG YAKAR ALTAKİ YAG YANMA ODASINA ÇIKAR VE DUMAN LI ŞEKİLDE YANAR MOTOR BUSAYEDE YAGEKSİLTİR.ANLAYACAGINIZ BU BİR ARIZA DIR YAG YAKAN MOTORA ÖZEL KATIK KULLANILIRSA YAG YANMA ODASINA AZ KAÇAR VE EKSİLME AZ OLUR SORULARINIZ VARSA CEVAPLARIM

valla bizde 86 model ağır şanzıman 285 var
çiftte günde 1 litre yakıyo valla ama çekiş süper
bu arada daha revizyon yaptırmadık saat gibi işliyo walla
polalıda 3 lü 14 lüyü bana mısın demiyo
warsa yoksa massey babam nolursa olsun yaniii hem sade hem masrafsız tam çiftçi motoru walla

yuhh günde 1 lt he, bn bilddim bileli fiat kullanrz hiç böyle bişey başıma gelmdi her sabah yağına suyuna bakardm su eksiltirdi ama yağ hep orta çubukta dururdu!

bizde mf 165 var 1976 model yılda bı kere yag degıstiririz ama arada sırada yılın ortasında belki oda cok az bısey eklerız oda hem az bısey yakıyo hemde traktörün altından sıcaklarda yag akıtıyo yoksa yag yakma gıbı bı sorunumuz yok

Yağ yakma her traktörde olur.Bunu sadece perkins yada diğer motorlar üzerinde konuşmayın bence.Çalışan mal yıpranır yıprandıkcada arıza vermeye başlar.Motorun yağ yakması segman ve gömleklerden kaynaklanır.Segmanlar yağlama segmanı ve sıkıştırma segmanı olarak 2 çeşittir.Eğer yağlama segmanı pistonu iyi sıyırmassa pistonun üzerinde her seferede bir miktar yağ kalır bu piston da yanma yuvasına girip çıkarken bu yağ yanar.traktörün yağ yakma sebebi budur.
bazı motorlar alışana kadar yakıp ondan sonra kesiyor.Ama hatalı segman ve gömlek takıldıysa kesmez yakar.

8 yıl mf kullandım 3000 saattan sonra yağ yakmaya başladı günlük yağ ekliyordum .şükür allah beni kurtardı .illede TÜMOS.

masseysuper90 link=topic=7954.msg239416#msg239416 date=1262684346' Alıntı:
Yağ yakma her traktörde olur.Bunu sadece perkins yada diğer motorlar üzerinde konuşmayın bence.Çalışan mal yıpranır yıprandıkcada arıza vermeye başlar.Motorun yağ yakması segman ve gömleklerden kaynaklanır.Segmanlar yağlama segmanı ve sıkıştırma segmanı olarak 2 çeşittir.Eğer yağlama segmanı pistonu iyi sıyırmassa pistonun üzerinde her seferede bir miktar yağ kalır bu piston da yanma yuvasına girip çıkarken bu yağ yanar.traktörün yağ yakma sebebi budur.
bazı motorlar alışana kadar yakıp ondan sonra kesiyor.Ama hatalı segman ve gömlek takıldıysa kesmez yakar.

evet. bu komudaki en doğru bilgi bu ister perkins motor olsun ister mf olsun ve ya da fiat ford olsun eğer gömlek ve segmanlar çalışma durumuna göre çalışma ömrüne göre bi amortismana uğrar ( aşınmaya) yağlama segmanı işini tam anlamıyla görmezse silindir duvarındaki yağı tamamen kartere indirmezse MOTOR YAĞ YAKAR...

massey ferguson 200 serisi traktörlerde yağ yakmanın önüne geçmek için rektefe sırasında 100 serisinin pistonu kullanılır.sekmen sayısı fazla olduğu için yağ yakma ve tahliyeden üfleme sorunu çözülür.ayrıca motor kompresyonuda artar.ancak yakıtı düşürümezsiniz bunun için pompa ayarının düşürülmesi gerekir ki çekişte düştüğü için tercih edilmez.

bizim 185 mf de yok ama 240 s de var ama o da krank ın basından ve ara milin basından kacırıyo yagı ama bilmiyorum yakarak eksiltiyo bilmiyorum yağ kacagından eksiltiyo...

ben 14 yıl 265 s kullandım perkıns motor vardı bır gun yag yakmadı onu sattık 3095 aldık herkte tırmıkta ne kadar mazot alıyorsam o kadar yag alıyorum 100 litre mazot 100 litre yag o kadar çok yakıyor 3500 saatte zuha-*-s

yıpranmış ölmüş sekmanlarda gevşeme ve aşınmış her motor mercedes marka dahi olsa yag yakar

rektefe zamanı gelmiştir yağ yakan motorun perkins ıveko deutz die bi genelleme yok her motor yağ yakabilir ama perkinslerin ömrü 5000 saattir daha çabuk yıpranır..

Holland link=topic=7954.msg157689#msg157689 date=1235251981' Alıntı:
265 ve 285 ler dışında duymadım...
o da traktör beyaz duman atarsa yağ yakıyo demektir derler ama ne kadar doğrudur bilemem..
bizim köyde 1987 model bi 285 vardı nadasta iki üç günde bir yağ eklerdi arkadaş yağı eksiltiyo diye..
..
beyaz duman atarsa pompadan yag yakan motor basar garadumanı bende 265s var bırakın yag yakmasını daha 96 yılından beri radyatördeki su bile eksitmedi şimdi diyeceklerki kullanmadın ,kullandım arkadaş yazında sürdüm kışında çamurda sürdüm çamurada gömdüm birazda şans işimi bilmem yag çubugunu nezaman çeksem çizgide olur radyatöre aklıma geldimi bi babakarım aylar geçer hep aynı yerde durur

Bizdede 1995 model 265 S var 9850 saat ' te hala rektefe ettirmedik yağ yakmıyor ama çekiş düştü 5000 saat ' te sibopları ve enjektörleri değiştirdik o zaman saman makinesi çalıştırıyorduk şu anda sadece 200 dönüm arpa buğday ekiyoruz ve 5 dönüm bağçe var

255 i aldığımız zaman ilk 50 100 saat arası yağ yakmıştı.sonraları yakmadı fakat .yaz mevsiminde ağır işlerde azda olsa eksilme oluyor

Bizim motor yağ yakmıyor. Perkins motor. Şu anda 5730 saatte. Koyduğumuz yağı geri alıyoruz. Gerçek avrupa kalitesi.