mavi leğen ile böcek mücadelesi

Denizli’nin Tavas İlçesi’nde meyve üreticisi çiftçiler, ağaçlara zarar veren ve meyve üretimini düşüren zararlı ‘bakla zınnı’ böceğine karşı içi su ve sirke dolu mavi renkli leğenlerle mücadele başlattı. Böceklerin, mavi rengin cezbetmesi nedeniyle leğene atlayıp suda öldüğü öğrenildi.
http://www.denizlihaber.com/denizli/tavas/denizlide-bakla-zinni-bocegi-ile-legenli-mucadele/

Ynt: mavi leğen ile böcek mücadelesi

evet biz uyguluyoruz çok faydasını da gördük içine sadece su koyuyoruz haftaya sermeye başlarız tahminim leğenleri...

bence çok etkili bir yöntem ilk başta tavas daki ziraat mühendisine inanmamıştık (bende inanmamıştım hatta dedem yaparken dedeme falan boşuna para verip uğraşmayın demiştim...) ama denedik, denedim ve farkını gördüm diyebilirim böcekler azalıyor hatta görünmüyor bile... leğenin içi mezarlık gibi oluyor.... :) :)

abi bağ yada meyve bahçeleri fark etmez koyun bence... ama leğenin rengine çok dikkat edin koyu mavi ve lacivert renge geliyorlar diğer renklere gelmiyorlar....

bakla zınnı diye bir böceği görmedim nasıl birşey,diğer cins böceklerde geliyor mu tuzaklara

abi nasıl tarif edeyim ki :) suyu gördümü direk boğularak ölüyor... abi etrafta su havuzları olmassa geliyorlar bazıları ölüyor ama bazıları su içip gidiyor...

abi arıdan kısa tombiş bir böcek diyeyim ben sana kısacası..... :D :D :D bağlarda pek olmaz ama meyve bahçelerinde çok oluyor....

leğen iş görüyor gerçekten bir mühendis de mavi fon kartonu üstüne yapıştırıcı gorevı gören böcek ilacı sürmeyı tavsiye etti o da iş görüyor bilginiz olsun