Merak edenlere Angus-Simental melezleri

Ynt: Merak edenlere Angus-Simental melezleri

üsük link=topic=55459.msg594418#msg594418 date=1337096085' Alıntı:
Yorumlar için teşekkür ederim, buzağıların sadece ikisi angus melezi diğer ikisi simental resimlerdende hemen fark ediliyor. Anneleri düve ilkine doğurdu benim fark edebildiğim doğumda küçük doğdular ama gelişim ve yaşama isteği çok yüksek, bizimkisi deneme amaçlı oldu merak yani acaba nasıl olur dedik sonuçlar gördüğünüz gibi. Anaç olan hayvanları kendi ırkına gebe bırakıp, doğumu riskli olabileceklere bunları yaptırdık. kasaplık materyal olarak verimli olacaklarını düşünüyorum özellikle hali hazırda yerli hayvan besleyenlere şiddetle angus melezini tavsiye ederim.

bende 2 aylık angus melezi görmüştüm sizinle konuşmuştuk bu konu hakkında gelişimleri çok hızlı ve vucutları uzun oluyor et için ideal bi vucut yapısı yanlız kemik yapısı simentale göre daha ince oluyor.. bunları uzun süre beslemeden kesime erken getirebiliyorsunuz 18 aylık ken kesiliyormuş et verimi üst seviyede oluyormuş açıdan hem zamandan hemde randımanı yuksek olcagından karlı angus beslemek.. ama etçil simental kadar iri olmuyorlar ve uzun besi yapılmıyorlar diye veterinerimizle konuştuk etçil simentalleride biliyorsunuz güç doğum oldugundan tehlikeli dogumları.. düveler için çok iyi olmuş bende düşünüyorum ama bu yıl hayvanlar kızgınlık geç geçiriyor bakalım veterinerimdede angus tohumu yokmuş başka bi veterinere attırıcam eger olursa..

(rewollver nickli kardeşimizin mesajına cevap niteliğindedir)

Kardeşim merhaba, öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Buzağıları 6-7 aylık iken sattık bu nedenle o dönem ki resimlerini paylaşacağım.Bizde inek dana toplam 35 kadar hayvan var tamamı simental, benim naçiz önerim yerli veya montofon melezi ineğin varsa tamam angus melezi isabetli olabilir, fakat saf ırk simentallere uygun değil bence, hem görsel hemde verim bakımından simental angusdan epeyce üstündür anguslar biraz hırçın, biz yılda en fazla üç ay meraya çıkarabiliyoruz geri kalan ahırda bakıyoruz, ahırda hırçın hayvan istemiyorsan angusdan uzak dur onun yerine heraford daha iyi olur düşüncesindeyim. Geçen sene doğan iki adet heraford buzağımız var resimlerini paylaşabilirim heroford gerçekten angus ve simentalden daha sakin ve dayanıklıistersen boynuzsuz spermalar var onları kullanabilirsin. (Verimden kastım et verimi, angus ve herafod süt olarak simentalin yanından bile geçemez)

Angus yerli ırklarda et verimi artırmakta (özellikle mera kullanılacaksa) mükemmel bir hayvan. Ancak sizin de dediğiniz gibi agresif. Boynuzlu olsa etrafı savaş alanına çevirir ama neyse ki boynuzsuz :D.

MaşaAllah abi Allah nazarlardan korusun.küspe torbasının yanındaki buzağı çok güzel MaşaAllah :) Simental hayvan beslemek banada çok mantıklı geliyor abi biz bir ara alalım dedik çok aradık temizini bulamadık mecburen gene holstain aldık