Mavili alan tam çiftlik yeri tarla çok buyuk 50 dekar
Eyvallah.Üretmek isteyene destek olmak isteyenleri görmek motive edici gerçekten. Kırıkkale ye gelen kadar çevremi taramış olamam lazım, uzaklara ancak yerli biriyle ortak olursam gidebilirim. Yabancılık çekmek zor iş....Çok güzel bir tarlam var başkan tam sana göre gel bir kısmını değerlendir tam tepenin başında adım attığında merada sın sınırlı bütçene göre tam
Ya. Başkan sen çok uzaksın geçen Niğde demedin mi buradan gelinir mi sen orada işini yap ben Niğde zannettim bir ara unutmuşum veya bu angus senın dediğine göre bizim o tarlayı çevşrsek onun içinde yaşar kış için de bir bölgeyi kapatacaksın peki bunlar yayılmaya gıdınce geri nasıl getiriyor çok şımarık dıyonuzEy
Eyvallah.Üretmek isteyene destek olmak isteyenleri görmek motive edici gerçekten. Kırıkkale ye gelen kadar çevremi taramış olamam lazım, uzaklara ancak yerli biriyle ortak olursam gidebilirim. Yabancılık çekmek zor iş....
Bursa uzak kalıyor gerçekten.Ya. Başkan sen çok uzaksın geçen Niğde demedin mi buradan gelinir mi sen orada işini yap ben Niğde zannettim bir ara unutmuşum veya bu angus senın dediğine göre bizim o tarlayı çevşrsek onun içinde yaşar kış için de bir bölgeyi kapatacaksın peki bunlar yayılmaya gıdınce geri nasıl getiriyor çok şımarık dıyonuz
Hocam bursada yasıyosun galiba. Mera imkanı yok ama bizim bölgeden yani bursanın dağ ilçelerinden çok hesaplı yerler alabilirsin.Bursa uzak kalıyor gerçekten.
arazinin etrafını telle çevirirsen ve tellerin önüne de 1 met mesafe gibi elektrikli ip çekersen (çok para değil bu) tellere asla yaklaşmazlar.bir kere dokunsalar daha elektrik olmasa değmezler. angus gerçekten çok ama çok dayanıklı bir mal. adalar -30 derecelerde bakıyor o videoda. şımarık tabiri benden çıkmadı sanıyorum. inekler akıllı hayvanlardır gittikleri yolda geri gelirler ama çobansız olması için çeverede ekili alan olmaması lazım yoksa dalarsa büyük sıkıntı olur.
Orhaneli değerlenecek aslına bakarsan.yol bitince ulaşım rahatlayacak ama kışları sağlam kar alıyor.Ulaşım bundan etkilenirse sıkıntılı olabilir.ama genede karacabey ve mustafakemalpaşada arazi almak çok zor. orhaneli uygun şu zamanlarda.Hocam bursada yasıyosun galiba. Mera imkanı yok ama bizim bölgeden yani bursanın dağ ilçelerinden çok hesaplı yerler alabilirsin.
Kemalpaşa karacabey tarafı aldı başını gitti oralara para yetmez artık. Benim işyerim orhanelide. Yaz kış hergün bursadan iş yerine gidiyorum ulaşımda sıkıntı olmuyo yol bitince dahada rahatlar. Arazı alınabilecek en uygun yerler 4 dağ ilçesi.Orhaneli değerlenecek aslına bakarsan.yol bitince ulaşım rahatlayacak ama kışları sağlam kar alıyor.Ulaşım bundan etkilenirse sıkıntılı olabilir.ama genede karacabey ve mustafakemalpaşada arazi almak çok zor. orhaneli uygun şu zamanlarda.
Kemalpaşa karacabey tarafı aldı başını gitti oralara para yetmez artık. Benim işyerim orhanelide. Yaz kış hergün bursadan iş yerine gidiyorum ulaşımda sıkıntı olmuyo yol bitince dahada rahatlar. Arazı alınabilecek en uygun yerler 4 dağ ilçesi.Orhaneli değerlenecek aslına bakarsan.yol bitince ulaşım rahatlayacak ama kışları sağlam kar alıyor.Ulaşım bundan etkilenirse sıkıntılı olabilir.ama genede karacabey ve mustafakemalpaşada arazi almak çok zor. orhaneli uygun şu zamanlarda.
Kemalpaşa karacabey tarafı aldı başını gitti oralara para yetmez artık. Benim işyerim orhanelide. Yaz kış hergün bursadan iş yerine gidiyorum ulaşımda sıkıntı olmuyo yol bitince dahada rahatlar. Arazı alınabilecek en uygun yerler 4 dağ ilçesi.
Senin için ideal yerlerden biri gibi görünüyo. Barınağı çoban evi hazır sayılır kapalı alanıda hazır. Komple telle çevir hayvanları sal içine. Hayvan otlatmak için yer var demiş ama köylü sıcak bakmayabilir arazi tapuluysa adam boş olsa bile yerine hayvan sokturmaz.
belki yıllık kiralama yapılır o yerler.Senin için ideal yerlerden biri gibi görünüyo. Barınağı çoban evi hazır sayılır kapalı alanıda hazır. Komple telle çevir hayvanları sal içine. Hayvan otlatmak için yer var demiş ama köylü sıcak bakmayabilir arazi tapuluysa adam boş olsa bile yerine hayvan sokturmaz.
Gidip araştırmak lazım. İçinde yapı olmayan boş yerleri daha ucuza bulabilirsin. Bu tür yer çok.40000 50000 gibi rakamlara 15 dönüm civarı yerler bulunurbelki yıllık kiralama yapılır o yerler.
Bu otlukdan bulmak lazım önce bilmiyorum Türkiye de üreten varmıyonca çayır otu mısır samanı. haftada bir de protein kapsülleri+ yalama kovası minareller
yem karma sanayiinin hayvancıya iteklemesi başka birşey değil.100 baş baktım yem karmasız. adamın 50 başı var yem karma almış mazot parasından kullanamadı getirdi benim sundurmanın altına bıraktı.
ufak bir traktör çalışan ama eski ataçman takılabilcek güçte+ balya ataçmanı+kepçe ataçmanı ile videodaki sistemde 500 başa bakarsın
Hocam ne yaptın son durum nedir? Ben de senin tecrübelerinden istifade etmek isterim. Yaptın mı? Yaptıysan nasıl gidiyor?belki yıllık kiralama yapılır o yerler.