Hem toprağın sıkışıp nemini kaybetmesi engelleniyor hemde yüzeydeki taşlar toprağa gömülüp hasat zamanı daha tabandan biçim yapılması kolaylaşıyor.merdena cekımını bugdayların hangı evresınde cekıyorsunuz bırde merdena cekmektekı amac nedır
Hem toprağın sıkışıp nemini kaybetmesi engelleniyor hemde yüzeydeki taşlar toprağa gömülüp hasat zamanı daha tabandan biçim yapılması kolaylaşıyor.
Biz ekinler çıktıktan sonra çekiyoruz. Normal tavda olmasına dikkat ederiz. Çamurda merdane çekince nadas zamanı zor oluyor.kıs ayı cetın ve soguk gecti donlar cok oldugu ıcın topragı cok kabartmıs bende merdane cekmeyı dusunuyorum hangı zamanda cekmeyı onerırsınız ekınler suan daha yenı cıkısta ure gubrelerini yenı attım
Zararı olmaz bana goreYagmurlardan sonra cekilmesi iyi olur ozaman. Lastik tekerli merdanem yok disli dokum merdane var herhangi bir zarari olurmu arkadaslar
Yagmurlardan sonra cekilmesi iyi olur ozaman. Lastik tekerli merdanem yok disli dokum merdane var herhangi bir zarari olurmu arkadaslar
Sakın yapma ekinler dişlilere takılır ve olumsuz neticelere yol açabilir. Merdane yüzeyi düz olmalı. Demir olsun,lastik olsun yüzeyi pürüzsüz olsun.
Yagmurlardan sonra cekilmesi iyi olur ozaman. Lastik tekerli merdanem yok disli dokum merdane var herhangi bir zarari olurmu arkadaslar
Ekin biraz büyüsün kardeşleme sonrası çeksende olur Demir merdane ekini yordugu için ekin daha sağlıklı oluyor ufakken çeksen cansız kökleri sıkıştırmak faydadan çok zarar bana göre biz bekliyorz kolay gelsin
Yoldurma mi yapar diyorsunuz.disli dokum merdane ile ceken arkadaslar var mi acaba