Meşe palamudunu hayvanlara yem olarak verilir mı ?

Öncelikle Selamün Aleyküm herkese hayırlı günler. Benim sorum büyükbaş hayvan yetistiren abilerime. Meşe palamudunu yem olarak kullanabilirmiyiz. Veya kullanan var mı ? Bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi.

Tabiki verebilirsin ama fazla verme kabızlık yapar
Yemle karıstır ver ezme makinesinde ezersen daha iyi olur
Eskiden oldukça çok toplar hayvanlara verirdik artık kimse toplamıyor
İyi bir kaba yemdir karbonhidrat oranı yüksektir

Eskiden haşlayarak, pişirerek verildiğini duymuştum.Koyun ve hindilere verilirmiş, kestane gibi közleyerekte insan yiyebilir.Çiğ iken biraz acımsı olur.Kurutarak, yarma makinesiyle mercimek gibi kırılarak sığırlara verilebilir.Un gibi olmaması gerekir, sindirim zorluğu yapabilir.

İçerisinde tanen diye bir madde var. Hayvana tokluk hissi verip iştahını kapatıyor deniliyor ayrıca yemden faydalanmasını da düşürüyormuş. Bilimsel makalelerden okumuştum. Tanen kabuk kısmında daha fazla oranda varmış. Hocaların demesi kabuğundan ayırıp iç kısmını verirseniz olur yada kaynatıp tanen denilen maddeyi palamuttan uzaklaştırmak. Kabızlık problemi de yapıyormuş. Bu tanen yüzünden 70 li yıllarda Anadolu'da cok sayida küçükbaş telef olmuş palamut ve meşe yaprağı yüzünden. Palamutlar çok önceleri tanen içeriğinden dolayı deri tabaklamada kullaniliyormus.

İçerisinde tanen diye bir madde var. Hayvana tokluk hissi verip iştahını kapatıyor deniliyor ayrıca yemden faydalanmasını da düşürüyormuş. Bilimsel makalelerden okumuştum. Tanen kabuk kısmında daha fazla oranda varmış. Hocaların demesi kabuğundan ayırıp iç kısmını verirseniz olur yada kaynatıp tanen denilen maddeyi palamuttan uzaklaştırmak. Kabızlık problemi de yapıyormuş. Bu tanen yüzünden 70 li yıllarda Anadolu'da cok sayida küçükbaş telef olmuş palamut ve meşe yaprağı yüzünden. Palamutlar çok önceleri tanen içeriğinden dolayı deri tabaklamada kullaniliyormus.
Bizim koyunların bundan haberi yok sanırım meselenin altına dokuleni koyun seçerek yer hepsini yemez kendine faydası olmayacak olanları bırakır hayvanı aç bırakıp yemeye zorlarsaniz normal bir merada bile Baldıran benzeri normalde yememesi görenleri yer ve ölür