Ynt: mf 3.105 zabrus kurtu ilaclamsında
ahmtkskr link=topic=79686.msg943994#msg943994 date=1417991359' Alıntı:
Kolay gelsin abim

Herşeye bi ilaç atıyoruz bi zaman sonra onlarda bağışıklık kazanacaktır.
eyvallah kardeşim

zaten Insektisitlerin hemen hemen tümünde yıl icinde bi kac kezden sonrası kulanılması fayda vermiyor bağışıklık kazanıyor ki bizde denemedik ilaç bırakmıyoruz zaten sonumuz hayır olsun
ibrahim_11 link=topic=79686.msg943997#msg943997 date=1417991712' Alıntı:
kolay gelsin şuan bizde kurt yok ama hergün yağmur var inşallah yağmurdan zarar gelmez
teşekkürler

yuğmurdan zarar gelmez inşAllah
sebazios link=topic=79686.msg944013#msg944013 date=1417992830' Alıntı:
Hebun hem geçmiş olsun, hem kolay gelsin.
Toprak İşlemesiz tarıma karşı ön yargılı olunca çoğu arkadaş kızıyor bana ama örnekleri gördükçe de bahsetmeden edemiyorum.
Bu ve önceki yıllar hiç farketmez, kendimde ve çevremde gördüğüm istisnasız tüm arazilerde, değil toprak işlemesiz tarımı, az toprak işlemeli tarım dahi yapılsa, muhakkak bir yada birkaç sorun ile karşılaşılıyor.
Bunu neden söylüyorum. Kendi arazilerinde derin işlediğim alanlarda en küçük bi sorun yaşamazken, sadece goble çekerek işlediğim arazilerde (ufak tefek de olsa) muhakkak sorunla karşılaştım.
Dur bi tahminde bulunayım.
Sadece goble çekip ektiğiniz yerlerde kurt sorunu daha fazla var. Doğru mu?
teşekkürler abi

ne demek abim siz konuşacaksınız ki bizde ders cıkaracaz ya doğru ya yanlış bulacaz örnek alacaz

abi bizde kurt kac yıldır var bölge geneli var yanlız anız yakması yasak olduğunndan sonra coğaldı önceden varsada silindirle veya etrafına pulukla hat cekilip sıkıştırıldı ama şimdi okadar cok ki etrafını sertleştirsem puluk ceksem desem ortada tarla kalmaz

soruna gelince abim ben gobleyi sadece mercimek yerine cektim ve mercimek yerinde zabrus kurtu olmaz sınırlarda olur sadece ki sadece goble cekip ektiğimiz yer yok ila arkasında bir ikileme kiltvatör ile gireriz

yanlız tanımın bence haklı işlemesi az olan tevsiyesi güzel olmayan sıkıştırlamayan yerlerde bu sorun daha cok var ve bide saplı olan yerlerde saplı olan yerlerde ekin yok o derece
ofas link=topic=79686.msg944049#msg944049 date=1418006697' Alıntı:
Larva dönemini sürülmediği için anlarda rahatça geçiren zabrus bulunduğu yerden kökleri kesmeye başlıyor. Ekim sonrası merdane çekilse bile toprak nemine bağlı olarak sonuç alınamaya biliyor. Burada çok nadirde olsa rastlanılan bu sorunu ikinci kez merdane türü aletle çözmek denendiğinde genelde sonuç alınamıyor. Traktörün ağırlığı yeterli değilse arkaya herhangi bir ekipman takılıyken zabrusun zarar verdiği en son sınırın biaz daha dışından sadece traktör ile 3-4 kez çiğneyip iz yaptığımızda zabrus bu sıkıştırılan yerden geçemiyor. Son olarakta tüm tarla sınırını ve varsada iyi sürülmeyen/sürülemeyen yerlerin sınırlarınıda sıkıştırdıktan sonra zabrus duruyor.
Ben şahsen tohumu ilaçlamıyorum eğer değişmediyse çok uçuşan bir ilaç vardı hatta bu sebeple bir köylümüz zehirlendi.
haklısın abi sınırlardan geciyor ki dakat etin mi bilmiyorum ama bu tarlanın iki tarafı sürülmemiş daha onlardan gecişler cok olmuş beli yanlız dediğin gibi traktörle sıkıştırmayla zor olur ki hemen hemen her yerde var tarlada ekin kalmaz sıkıştrmaya kalksak sadece sınırlarda olsa olabilir ama böylese zor

tohum kaplama ilacları var biz denedik kac yıl önce bi faydasını görmedik ki amcam bu sene karıştırdı tohum ilacını ondada aynı şekil oda benle beraber ilaç atmaya başladı

teşekkürler