milli pompa hakkında

(arkadaşlar jenaratörle dalgıç çalıştırma hakkında bilgi kısıtlı)
90 dönümlük tarlanın ortasında 60 metre sondaj var,su hareketi 30lu metrelerde, 10-15 tabanca su var.
sorum şu; 17 lik lombardin ile 2.5 luk küçük bir milli pompa çalıştırılıp ekonomik bir verim alınabilir mi

Bizde 90 donumluk tarlaya sondaj yaptirdik.120 metrelik kuyunun 50 metresinde 50 tabancalik su var.Milli yani helezon pompa aldık motor olarakta büyük ihtimalle deutz takarız.Bu sekil milli pompalarda en iyi verim 70 hp ustu traktörlerde veya deutz motorla alınır kucuk hpli motorlar verimli olmaz

Bizde 90 donumluk tarlaya sondaj yaptirdik.120 metrelik kuyunun 50 metresinde 50 tabancalik su var.Milli yani helezon pompa aldık motor olarakta büyük ihtimalle deutz takarız.Bu sekil milli pompalarda en iyi verim 70 hp ustu traktörlerde veya deutz motorla alınır kucuk hpli motorlar verimli olmaz

Rıdvan; 70 hp cıvarı hatta 50 hp cıvarı bir motor kaç kw jeneratör ü çevirir? onun hesabını yaptınız mı acaba? Dalgıçlar kw2sının 3 katı elektrik çekiyormuş diye yazıldı buralarda. Bana göre dalgıç ve jeneratör daha mantıklı gibi, mesela dün Ender sordu milli pompayı Bin Liraya indiriz kuyuya dediler.

Rıdvan; 70 hp cıvarı hatta 50 hp cıvarı bir motor kaç kw jeneratör ü çevirir? onun hesabını yaptınız mı acaba? Dalgıçlar kw2sının 3 katı elektrik çekiyormuş diye yazıldı buralarda. Bana göre dalgıç ve jeneratör daha mantıklı gibi, mesela dün Ender sordu milli pompayı Bin Liraya indiriz kuyuya dediler.
Biz jenaratörüde arastırdık hatta çevremizde jenaratörle cevizlik sulayanlarda var ama jenaratör işi pek mantıklı gelmiyor jenaratörü büyük almak lazım oda pahalıya geliyor.Aslında en iyisi elektrik çekmek onuda tarlaya yakin hat 1 km uzaklıkta ve katılım payı vermek gerekiyor o isde pahalıya gelecek şimdilik en mantıklı helezon pompa oldu.Birde tarla bizim en uzak tarlamız bizim köye 15 km ileride yani her sene ekemeyiz bir sene arpa ekip bir sene icar verecegiz hatta seneye birisi icar tuttu pancar ekecek öylede olunca pek masraf etmeyelim dedik.Aynı dedigin gibi helezonu sadece indirip çıkarmaya bin lira diyorlar insallah iyi olurda çıkarttırmaya gerek kalmaz.

Tarla normal lakin sondajcinin dedigi 10,18 tabanca arasi su mevcut, o halde yuksek gucte sistemler anca maliye
ti yukseltir
Sizin tarlaya günes enerjili bir sistemde olabilir.Bizim kuyu vurdurdugumuz tarlanın ilerisinde aynı sizinki gibi 30 metrede 25 tabancalık kuyuda dalgıç çalıstırmak için gerekli günes enerji sistemini 60 bine mal etmisler ve %50 hibe almişlar bence sizde gunes sistemini araştırın.

90 hplik traktörü var büyük ihtimalle onu helezona bağlayıp sular.
15 tabancalik su olan kuyudan 90 hp bağlayip tarla sulamak çok pahaliya gelir fikrindeyim.
Arkadaşın bahsettiği güneş enerjisi en ideali gibi. 5km elektrik hattı çekmek ve trafo da ucuz değil.
Ayrıca kısıtlı su ile damlama sulama da verimli olur.

Kuyuya salmayi dusundugunuz dalgic pompanin kac kw oldugunu soylerseniz size gerekli olan jeneratorun guc degerlerini verebilirim. Ancak 15 tabancalik pompa kac kw dir onu bilmem. Bence dusunceniz mantikli 7 kw bi jenerator isinizi gorur diye dusunuyorum tabi once pompanin kac kw oldugunu belirlemek gerek

15 tabancalik su olan kuyudan 90 hp bağlayip tarla sulamak çok pahaliya gelir fikrindeyim.
Arkadaşın bahsettiği güneş enerjisi en ideali gibi. 5km elektrik hattı çekmek ve trafo da ucuz değil.
Ayrıca kısıtlı su ile damlama sulama da verimli olur.
Bizim kuyuda su 40-50 tabancalık 15 tabanca degil.Zaten 15 tabancalık suyla 90 dönüm pancar sulamak zor olur.

Dogru diyorsunda her şey kısıtli, su kısıtlı,gerekerse tarlayi ikiye bolebiliriz, sulayabildigimizi sulariz her sene.lakin su azsa olsa deutz motor ile dusuk yakit tuketimi yakalayanlar var galiba

artık yaza kuyu denemesi yapıp bakacaz, durum nasıl, su nasıl vs.
deneme için 1200 tl istiyorlar,fakat eldeki mazemeyle denemeyi yapmaya çalışacaz artık maliyetten kısmak için

arkadaşlar bende 100 dönüm için yazın zemin etüdü yaptırıp seneye projeli yüzde 50 hibeli sulama projesine başvuracağım. milli pompa mzot masrafı çok. elektirik mesafe çok uzak. jeneratör hem pahalı hem yakıt var. çözüm olarak güneş enerjisi düşünüyorum. 5,5 beygir dalgıç motoru çalıştıran mobil taşımalı paneli 32bine kuruyorlar daha pazarık falan yapmadım normal şebeke elektiriği ile hiçbir farkı yok. sulama projesinde kabul ediliyor. seneye başvurup çıkarsa yaptırmayı düşünüyorum. üstelik yakıt masrafıda yok. siz neden bunu düşünmüyorsunuz benim bilmediğim bir dezavantajımı var acaba?