MISIRIN VERİMİNİ ARTTIRMAK


ARKADAŞLAR MSIRA UYGULANAN HORMON VEYA BİLDİĞİNİZ BİR İLAÇ VARMI?
BANA YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM. cöö-*s aly-*-s slk-*-s cçr-*-s

 
Ynt: MISIRIN VERİMİNİ ARTTIRMAK

çumralı kardeş mısır yetiştiricisi olarak sana şunu söyleyim.önce toprağını tahlil ettir eğer toprağın ph sı 7 nin üzerinde çıkarsa toğrağına kükürt at.öyle hormon mormon hikayelerine inanma
ha bide yapraktan çinko ve deniz yosunu at.o zaman sen gör o mısırı nasıl verim veriyor.zaten üst gübre olarak üreden şaşma 45-50 kilo atsan yeter
 
Ynt: MISIRIN VERİMİNİ ARTTIRMAK

Gübretaş ' ın mısıra özel taban gübresi olan 13.24.12+10(SO3)+ME var içinde %10 kükürt,%1 Fe Demir,%1 Zn Çinko var.Dönüme en az 35kğ atılırsa çok güzel olur.
Tarım Kredi Kooperatiflerinde var. Yoksa getirtebilirsiniz.

Ayrıca 4 yaprak olunca MiCRO 200Gr/da.veya DEZİN

-Bitki boyu 30-40 cm.oluncada 100gr/da BOR ,
-100gr./da.COMBİ,
-250gr./da 10.5.40 sıvı gübre uygulanabilir.
 
Ynt: MISIRIN VERİMİNİ ARTTIRMAK

Mısırda yüksek verim için;
1. Yeterli miktarda bitki (silaj yaklaşık 8000 bitki dane 7000 bitki/dekar) ve düzenli tarla çıkışı. Tarla ve bakım iyileştikçe bitki sayısı arttırılabilir.
2. Tahlil yaptırılmadıysa, ekim ile beraber (gübreli mibzer) 30 kg DAP ve bitkiler diz boyuna gelince 40 kg 33% AN veya muadili Üre (30 kg). Normal bir verim için bence başka bir gübreye/hormona/yosuna vs vs gerek yok...
3. Mısır bitkisi diz boyu olana kadar otlanmaya çok hassastır. Mutlaka yabancı ot ilacı kullanın. ESTER grubu bitkilerin büyümesini duraklatır, dolayısyla tavsiye etmem.
4. Sulama, sulama, sulama. Mısırın suyunu kaçırırsanız verim kaybı kesindir. En önemli dönem = tepe püskülü çıkış dönemi.
 
Ynt: MISIRIN VERİMİNİ ARTTIRMAK

Kardeş, öncelikle toprak tahlili yaptır. eğer salma sulama ya da vahşi sulama yapacaksan toprağının geçirgen yapıda olmasına dikkat et. Ağır topraklarda salma sulama biraz riskli olabilir. Ama ektikten sonra yağmurlama sulama yapacaksan o zaman da otla mücadeleye hazırlıklı ol. Öyle mısır gübresi ekin gübresi filan hikayelerine de pek itibar etme. En güzeli toprağının özelliklerini kendinin öğrenmesi. Ayrıca mısıra ilk gübreyi ve karık çekmesini yapana kadar da en az iki defa ara sürümü yaparsan olabildiğince derin şekilde gayet güzel olur. Geriye kalanı bir daha suya vurdurmadan, sudan zarar görmeden olabildiğince sık sulaman ve gübreye biraz yüklenmen. Ayrıca böcek örümcek ve kurt zararlılarını izlemek. Nispeten kolay bir tarımdır. Başarılar.
 

Benzer Konular