Motor yağı hakkında yardıma ihtiyacım var.

Bu yıllık işleri tamamladım ve motora bakım yaptım . Şanzuman ve motor yağı aldım . Fakat aldığım 10 30 yağda motorda kullanmayınız gibi bişey yazıyor fakat katoloğdada o numara yagı kullanın demiş farkına sonradan vardım ne yapayım ?

fd5f7d18f3a438fa8c68e3f74d49b7b8.jpg

a2bde3914895cf2693ceac868000dbf9.jpg

Şöyle yazıyo .

Başta tarım makinaları agır sanayi makinaları gibi aletlerin iletim aktarma transmiyon disli fren gibi şeyler için kullanımı uygundur motorda tavsiye edilmez gibi bişey yazıyo. Karter dememiş

Abi yanlis vermisler sanzuman yagi vermisler kartere sakin koyma..iki cesit 10w30 var transmisyon yazmayacak ustunde..ornek resim
fe3fdaf5a07aa091d70385747aeb6bb5.jpg

Kışlık yağ olarak göstermiştir, kedi traktörümde etiket var kışın daha ince yağ koyulmasını ve numaraları yazmış

O yağı sadece sıcaklıkların sıfır ve altı olan aylarda kullanırsın, zira motor yağını yeni değiştirdim dün -10 dereceydi, traktör yatıyor ve yağı kontrol ettim sanki bal gibi akıyor soğuktan o hale gelmiş:)

aldığın yağlar dişli kutusu, hidrolik pompa ve hidromotor yağı olarak kullanılır. motorun motorundan başka her yerinde kullanabilirsin. motorun yeni ve kış dahi olsa motoru çalıştıracaksan full sentetik yağ çeşidi seç.

Kartere o şanzuman yağını koyarsanız kışın çalıştırmanız için bir iki tane kamyon aküsü falan almanız lazım.Kışın ince yağ kullanılır onu veren adam hangi aklılla vermiş bunu anlamadım.