New Holland 05.05.2020 tarihli fiyat listesi - Zamlı Yeni Liste

Traktör satışları ikiye katlandı

Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal "Tarım makinaları sektörü (traktör ve ekipmanları dahil) 2006'da yaklaşık 250 milyon dolarlık dış ticaret açığı veriyordu. 2019'da yaklaşık 700 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi" dedi.

Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde satılan traktör sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 2'ye katlanarak 10 bin 161'e ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden edinilen bilgilere göre, bu yılın ilk çeyreğinde trafiğe kaydı yapılan traktör sayısındaki artış dikkati çekti.

Trafiğe kaydolan traktör sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86,5 artarak 10 bin 161’e çıktı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 5 bin 447 traktörün trafiğe kaydı yapılmıştı.

Traktör sayısındaki artış aylık bazda incelendiğinde düzenli bir yükselişin olduğu gözlendi. Ocakta 2 bin 800, şubatta 3 bin 141 ve martta 4 bin 220 traktörün trafiğe kaydının yapıldığı tespit edildi.

SATIŞLAR TOPARLANIYOR

Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Rahip Brunson olayı sonrası yükselen döviz kurlarının etkisiyle birçok sektörde olduğu gibi traktör satışlarında da ciddi düşüşlerin meydana geldiğini söyledi.
Bu dönemde satışların olması gerekenin çok altında indiğini vurgulayan Önal, bu yıl ise satışların toparlandığını kaydetti. Önal, geçen yıl traktör satışlarında yaşanan düşüşün diğer tarım ekipmanlarında ise görülmediğini ifade etti.

Traktör ve tarım makinaları ihracatında Türkiye'nin durumunun iyi olduğunu ifade eden Önal, "Dünyada tarım makinaları 60 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip. Türkiye'de tarım makinaları sektörü (traktör ve ekipmanları dahil) 2006'da yaklaşık 250 milyon dolarlık dış ticaret açığı veriyordu. 2019'da yaklaşık 700 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi."değerlendirmesinde bulundu.

EN HIZLI TARIM SEKTÖRÜ TOPARLANACAK

Önal, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) en az tarım sektörünün etkileneceğini savunarak, normalleşme sürecinde de en hızlı bu sektörün toparlanacağını söyledi. Önal, "Bu dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de makinalaşmanın önemli olacağını düşünüyorum. Tarım ürünlerine ve makinalaşmaya talep daha da fazla olacak." ifadelerini kullandı.

Ekipman konusunda Türkiye'nin şanslı olduğunu dile getiren Önal, bazı hasat makinaları hariç ihtiyaç duyulan tarım makinalarının tamamının Türk sanayicileri tarafından üretildiğinin altını çizdi.

Önal, gelecek dönemde çiftçilerin karlı bir tarım yapacağına inanması durumunda makine yatırımı yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Bizim halk da Başkanımız gibi "itibardan tasarruf etmez", bankalara borçlanıp takla attıra attıra o traktörleri alır.
Bakınız birde şöyle bir durum var çevremizde şahit oluyoruz, çiftçi kendi motorunu satıyor , birazını peşinata verip eline para kalıyor buda çiftçinin hoşuna gidiyor, böyle bi gerçekte var şahitte oldum sanayi esnafından vede çiftçilerden duyuyoruz pekde iç açıcı bi durumda yok.

İyi gaz vermişler.
Mart ayında biraz kıpırdanma olmuş ama geçen yılla benzer seviyede gidiyor.
Sokağa çıkamıyoz, traktör almaya kim gidebilir ki.
3 ton kırmızı ete aldığımız traktör yenisi 5 ton kırmızı et parası yapıyor.
Yenilemek için 2 ton kırmızı et satmam gerekir.
Orta halli bir çiftçi için ahırın yarısını boşaltın demektir, elinde varsa şayet. :cry:
Olmayacak duaya amin denmez.

tt 55 çift çekere devam..300 Dönüm yer işliyor.Biraz zorluyor ama şimdiye kadar ufak tefek arıza dışında arıza yapmadı.Benim sattığım mal paramı ediyorda traktörü değştirecez..Gerçekten traktör almak çok zor bu ülkede..Hevesleniyordum ne güzel tt.4.75 serisi yada case 75cx serisine.Alamaycaz herhalde bu gidişle..

tt 55 çift çekere devam..300 Dönüm yer işliyor.Biraz zorluyor ama şimdiye kadar ufak tefek arıza dışında arıza yapmadı.Benim sattığım mal paramı ediyorda traktörü değştirecez..Gerçekten traktör almak çok zor bu ülkede..Hevesleniyordum ne güzel tt.4.75 serisi yada case 75cx serisine.Alamaycaz herhalde bu gidişle..
Case 75 c bugün evin önünde durdu, 175 e aldı 2019 sıfır, ebat olarak td75 ten küçük 12 ileri 12 geri vites denriyajsız şatıl , arka düz akis , 3 silindir boyutlarında fena değil kullanım amacına göre motor ...

Mart ayında biraz kıpırdanma olmuş ama geçen yılla benzer seviyede gidiyor.
Sokağa çıkamıyoz, traktör almaya kim gidebilir ki.
3 ton kırmızı ete aldığımız traktör yenisi 5 ton kırmızı et parası yapıyor.
Yenilemek için 2 ton kırmızı et satmam gerekir.
Orta halli bir çiftçi için ahırın yarısını boşaltın demektir, elinde varsa şayet. :cry:
Olmayacak duaya amin denmez.
Sizden değilse avrupa fiyatlarına yanaştırmak istiyorlar, sürekli zam bu ortamda bile zam, 100 liralık motoru 200 e satıyorlar vesselam.

Bana hitap etmiyor, td 75 e göre küçük yapılı , ot biçme havalı mibzer normal balye makinesi koşturur tarla işinde biraz düşük kalır, illaki alınacaksada bir iki yaşında alırdım yada buna rakip bence üstün motor olarak Hoca daha iyi bilir 40-80 e deutzlarda çok hoş, benim tercihim ikinci elden yana sıfırı 200 olmuştur.

Bakınız birde şöyle bir durum var çevremizde şahit oluyoruz, çiftçi kendi motorunu satıyor , birazını peşinata verip eline para kalıyor buda çiftçinin hoşuna gidiyor, böyle bi gerçekte var şahitte oldum sanayi esnafından vede çiftçilerden duyuyoruz pekde iç açıcı bi durumda yok.
Bunun kralını bizim buralar yapar köyümde bu yüzden batan 3 kişi oldu çiftci cin abi

Sence nasıl alınır mı o paralara değer mi.
Amerika satış fiyatı , biraz daha dolu modeli , park vitesi, ön pto, ön kepçe aparatlı model 40 000 dolars fiyatları var.
Mekanik aksam olarak gayet sağlam fakat beğenmediğim yönleri de var.
Kompakt model olduğu için arka hidrolik kollar kısa , ekipman bağlamaya girerken aradan zor geçiliyor.
Dingil mesafesi kısa olduğu için biraz sarsıntı oluyor , ön mesnet uzatmak ister veya ön kepçe kullanılıp kova bırakarak motor stabilitesi sağlanabiliyor.
Bir kullanıcı diferansiyel kilidi basık unutmuş, bir tarafları kırar, dikkatli kullanmak ister.
Klima vanası bir süre sonra bozulabilir , tahmini 500 TL masraf açar.
Sigorta kutusuna fare girip yuva yapabilir, elektronik mühendisi arkadaşa tamir ettirmek ister , kablolar çok karışık duruyor.
Havalı koltuk bulunmuyor , bel fıtığı yapmaya birebir gelir.
Motor karteri 10 lt yağ aldığı için motor yağ soğutucuya pek ihtiyaç olmaz.
Yeni modelde şanzıman yağ soğutucu var , gayet güzel.
Mazot pompası ayarından sonra devir 3000 e açılabilir , hava almada herhangi bir sıkıntı yoktur.
Rampa inişte 3000 devir çevirttik , sesi harika çıkar. :)
20 li diskaroda bazen şahlanma oluyor, ön ağırlık 400 kg daha ideal olurdu.
Kuyruk mili gücü 50,5 kw , 400 kg a kadar sap verimi olan yerde yeterlidir, gür yerde nazlı gider.
Kuyruk mili 540 rpm konumlamaları 1800 rpm ve 2300 rpm devire konumlanabilirdi.
Böyle de fena sayılmaz ama 2300 rpm de 53 kw kuyruk mili gücünü görürdük.
Fren merkezi kullanıma göre 4000 saatten sonra değişmek isteyebilir.
Halatlar pas yapabiliyor, bakım yapmak gerekiyor.
Askıda kalmamak için ön dingil açıklığı yetersiz , biraz daha oynama payı gerekiyor.
Arka camda buğu olunca görüş kısıtlanıyor, silgiler yetersiz silme alanı var.
Pariteye bakarak fiyatları gayet normal , alım gücüne bakarak yüksek duruyor.
85 C , 88 hp , 350 n.m. torktaki motoru bekledik, biz söyledik, biz dinledik. :(