Çok büyük kampanya yapmışlar.
NH web sitesine göre;
2019 model liste fiyatı 404 bin
2018 model liste fiyatı 375 bin.
Bu zamanda traktör, ekipman almak oldukça güç ancak niyeti ve imkanı olan varsa fiyat gayet uygun.
Satışlar çok ama çok düşük.Merhaba, bir kaç bayiye daha sordum. Fiyat 335.000₺ dediler Traktör 2018 model sıfır ve isteyene 15.000₺ de ekipman indirimi yapılıyor.
Evet kardeşim, gerçekten uygun bugün Traktöre baktım. T5 115 Electro Command’ı yeni aldık yoksa almayı düşünürdüm.
Satışlar çok ama çok düşük.
Geçen yıla göre traktör satışları ilk 4 ayda %60 dustu.
Bahsi geçen bayi kotayı doldurmak için extra indirim yapmış olabilir.
T5 EC ile sanzimanlar aynı, motor farklı diye biliyorum.
Yanlış anlamadıysam bir bayi 2018 modeli 335 bine, diğeri 285 bine bıraktığına göre 335 bine satan bayi 50 bin TL daha çok mu kazanmış oluyor?Bayi sahibi traktörün faturasını gösterdi. Bu rakam fabrikaya ödeyeceğim fiyat ağbi dedi Resmen zararına satış gibi bir şey.
Yanlış anlamadıysam bir bayi 2018 modeli 335 bine, diğeri 285 bine bıraktığına göre 335 bine satan bayi 50 bin TL daha çok mu kazanmış oluyor?
Evet kardeşim TR6 120 4.5 cc motor yerli montaj. T5 115 E.C 3.4 cc motor tamamen ithal. Tabi TR6’ bir kaç daha fazla özelliği var. Benim kullanıma T5 daha uygun ama gönül işte hep fazlasını istiyor.
Bir uzmana göre firmaların elinde yaklaşık 1 yıllık traktör stoğu varmış.Onuda sordum. Neden bu fiyata veriyosunuz diye? Biz büyük bayiyiz. Diğer bayiler 300 bine bizden almak istiyorlar dedi plakayı ben takıp veriyim dedim diyor. Benim kotam yükseliyor bu şekilde dedi. Biz fabrikanın sayesinde ekmek yedik. Şu anda piyasa sıkıntılı bizimde fabrikanın stoklarını eritmemiz lazım dedi
Önemli olan ihtiyacina göre kendi belirlediğin kriterlere göre uygun olanını almak.
Maşallah, memleket neresi?Kardeşim Traktör bende hastalık derecesinde bir tutku hemde saplantılı bir tutku. Memurum 15 yıldır. Baba’dan Dede’den kalma arazimizi satmadık. İzinlerimde hep köyüme gidiyorum. İnan Ferrari’ye binsem Traktör’den aldığım hazı alamam.
Özellikle 2017 olmak üzere satışlar çok iyiydi. Her çıkışın bir inişi oluyor maalesef, şu an ki durumda maalesef böyle.Traktörde temel gösterge piyasanın lideri (% 50) NH'nin durumudur.NH'nin ilk dört aylık üretim ve satışı geçen sezonun dörtte biri.NH de durum böyleyse diğerlerinin durumu buna paraleldir.
Liste fiyatı denilen rakamların hayali rakamlar olduğu anlaşılıyor.
Buna rağmen,gerçek fiyatları temel alsak bile kar oranında baklavacıları geçmişler.
Memnun musunuz T5.115 EC den?Tokat Turhal
Memnun musunuz T5.115 EC den?