Benimde şahsen çok beğendiğim bir seri New Holland tr5 serisi. Bunun ikizi sayılabilir olan ürün ise case farmall 110A modelidir.
Traktördeki ön yükleyici uygulaması güzel olmuş, açılır kazan olması daha iyi. Kabin içindeki sonradan takılmış kepçe kumanda kolu hem yeri hemde şekil itibariyle orjinalini aratmıyor.
Yanlış hatırlamıyorsam TR5 serisi ilk çıktığında mekanik pompa motoru ile geliyordu, yani kısacası TD 110 motoru vardı, sonrada galiba adblue de eklendi.
Transmisyon olarak sizinde bahsettiğiniz gibi 32 ileri 32 geri yarı otomatik bir şanzımana sahip, vites geçişleri düğmeli olarak yapılıyor. Sağ konsoldaki L-H kolu ile tarla ve yol vitesi seçilebiliyor, halk arasındaki tabiri ile takviye kolu diyebiliriz. Yine o kolun tam ortasında boş vites mevcut, kolun arkasındaki butona basarak ara kademe geçişleri sağlanıyor.
Ek olarak yine yanlış hatırlamıyorsam L-H kolu üzerindeki tavşan kaplumbağa tuşları ile lift kumanda ünitesi üzerindeki turuncu tavşan kaplumbağa tuşlarının fonksiyonları aynı, yani her iki taraftaki tuşlar da vites azaltıp yükseliyor, sağ direkteki salyangoz tuşu fonksiyonunu tam hatırlamıyorum ama mevcut vitesi ikiye bölüyor, böylelikle 16 vites 32 vites oluyor gibi bir şeydi, bilenler yazsın lütfen.
Traktörün egzozu sol direk üzerinde çok güzel kıvrımlı olarak yukarı çıkıyor. Özellikle ön yükleyici için hiç engel değil.
Arka lastik ağırlıkları görüntü olarak güzel duruyor.
Traktörün arka hidrolik kaldırma kapasitesi çok güzel, hatırlamıyorum ama bahsettiğiniz 5400 kilo bu segmentte yeterli, gayet güzel destek pistonları var, 6 adet güç çıkışı yeterli.
Traktörün aydınlatma lambaları yeterli, arka tarafında 4 adet geniş açıya çevrilebilir spot aydınlatma lambaları mevcut.
Arka cam sileceğinin sildigi alan çok güzel.
Traktörün iç mekanı sade ve kullanışlı, kumanda kolları gayet toplu halde bulunuyor.
Şatıl tasarımını beğendim.
Gösterge paneli güzel olmuş lakin biraz değişik, devir göstergesi ve orta tarafındaki bilgi ekranı iyi lakin yakıt ve hararet göstergesi klasik soldan sağa artan değil de sağdan sola doğru artan şekilde olmasını şahsen tercih etmiyorum, bazen dikkat dağınık yoğun iş günlerinde mazot mu azaldı, traktör hararet mi yapıyor diye şaşırır insan. Tersine dönen göstergeleri sevmiyorum kısaca.
Direksiyon avuç içine güzel oturuyor lakin daha şık olabilirdi.
Lift kumanda ünitesi iyi tasarlanmış yeri de tam el altında ..
Ek gazı ve hidrolik güç çıkışı kontrol kolları yerleri çok güzel ve kullanışlı yerlerde.
Traktör sürücü koltuğu güzel ve ikinci kişi için de iyi bir yer var.
Klima kontrol paneli ve teyp yerleri güzel, tüm anahtarlar aynı bölgede yani sağ direkte olması güzel olmuş.
Sinyal kolu ters tarafa olmasını sevmedim, keşke sol taraftaki ekran tuşları sağda, sağdaki sinyal kolu da solda olsaydı..
Eşya gözü bulunmaması eksi puan bence.