Td de radial lastik var bu tutunuşunda büyük bir faktör. Birde td nin lastikler dahada geniş tümosan toprağı yarıyor ince lastik olduğundan. Diğer önemli bir faktör de td nin önü daha yukarda böylece tümosan asıldıkça nh nin önü yere daha çok basıyor yani tümosan nekadar çekerse nh yere yapışıyor. Şimdi tümosanı savunuyosun diyceksiniz. Tümosan bölünmesi gerekiyodu falan diyceksiniz. O tümosan bölünene kadar ortalığın anasını süzer144fenomen link=topic=83431.msg996418#msg996418 date=1429857991' Alıntı:
Evet td daha yüksekde olduğu için avantajlı ama nh nin tekerleri daha kalın değil bence.bengogs link=topic=83431.msg996420#msg996420 date=1429858537' Alıntı:Td de radial lastik var bu tutunuşunda büyük bir faktör. Birde td nin lastikler dahada geniş tümosan toprağı yarıyor ince lastik olduğundan. Diğer önemli bir faktör de td nin önü daha yukarda böylece tümosan asıldıkça nh nin önü yere daha çok basıyor yani tümosan nekadar çekerse nh yere yapışıyor. Şimdi tümosanı savunuyosun diyceksiniz. Tümosan bölünmesi gerekiyodu falan diyceksiniz. O tümosan bölünene kadar ortalığın anasını süzer![]()
Bana kalın gibi geldi şimdi gerçekte görmeden bukadar yorum yapılabilir. Hem zaten lastiklerin radial olması en büyük etken değilmi ? Tümosanın Dişlerinin %80 i yere basıyorsa ve bunun da sadece tam ortdaki dişleri yere tam ağarlık veriyo. Ama td de tüm dişer aynı anda yere basıyor ve %100 eşit yük dağılımı var144fenomen link=topic=83431.msg996422#msg996422 date=1429858800' Alıntı:Evet td daha yüksekde olduğu için avantajlı ama nh nin tekerleri daha kalın değil bence.