NH TÜMO Yardımlaşması Ama Sonuç Hüsran

Ynt: NH TÜMO Yardımlaşması Ama Sonuç Hüsran

delihan link=topic=66822.msg758541#msg758541 date=1373921042' Alıntı:
arkadaşlar tümosann nickli arkadaşımız haklı kısa olunca daha çok çeker ki bizzat kendim yaşadım bu olayı defalarca köyümüzde silaj fabrikası var tamperli tırlar silaj getirip silaj ambarlarına döküyorlar silajın içinden çıkamıyorlar fabrikanın motoru var tm 120 onu atıp çıkarıyoruz tırları bir seferinde motoru ben sürerken halatı uzun bağladım çıkmadı tır ardından tırın şoförü indi halatı 2 ye katladı kısalttı ilkten çıkarmayan motor halat kısaldıktan sonra tırı öyle çıkardı ki sanki arkasında bişey yok bende orada anlamış oldum ki kısa olduğu zaman daha çok çeker şimdi diyeceksiniz ki sen motoru becerememişsin halat uzunkende ben kullanıyordum motoru kısaykende aynı viteste çektim çıkardım yani kısa halatın faydası çok bu arada gereksiz yere polemiğe girmeyin ne olur bu mübarek günlerde kalp kırmayın bari

Eyvallah bu sıtede sonunda benım soledıklerıme katılan bırını gormek cok hoş oldu ;D anlş-*s

tumosannn link=topic=66822.msg758546#msg758546 date=1373921183' Alıntı:
Eyvallah bu sıtede sonunda benım soledıklerıme katılan bırını gormek cok hoş oldu ;D anlş-*s
önemli değil doğrusu bu katılmamak elde değil :)

tumosannn link=topic=66822.msg758546#msg758546 date=1373921183' Alıntı:
hee yandaşda buldun...Toplanın tartın 10 kiloluk bidonları :)

HassaN20 link=topic=66822.msg758552#msg758552 date=1373921391' Alıntı:

Atalarımız bosuan dememiş ' cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur '
bunun kafa ya vursanda bu aynı seyı der anlamaz cunkü

HassaN20 link=topic=66822.msg758552#msg758552 date=1373921391' Alıntı:
yaşını belirtmemişsin belki benden küçüksün ama ben gine saygıda kusur etmeyip sana abi diye hitap edeyim abim gel misafirim ol birlikte bidonları test edelim yandaşlıkla alakası yok buraya polemik yaratmak içinde yorum yazmadım ki tümosann nickli arkadaşımı da bazı yazılarında uyardım bari bu mübarek günlerde tartışmayalım diye ben sadece başımdan geçeni anlattım yoksa yandaşlıkla alakası yok ben sizi aydınlatmak için yazdım oldumu abim benim :)

tumosannn link=topic=66822.msg758553#msg758553 date=1373921512' Alıntı:
Atalarımız bosuan dememiş ' cahile söz anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur '
bunun kafa ya vursanda bu aynı seyı der anlamaz cunkü
delihan link=topic=66822.msg758555#msg758555 date=1373921642' Alıntı:
yaşını belirtmemişsin belki benden küçüksün ama ben gine saygıda kusur etmeyip sana abi diye hitap edeyim abim gel misafirim ol birlikte bidonları test edelim yandaşlıkla alakası yok buraya polemik yaratmak içinde yorum yazmadım ki tümosann nickli arkadaşımı da bazı yazılarında uyardım bari bu mübarek günlerde tartışmayalım diye ben sadece başımdan geçeni anlattım yoksa yandaşlıkla alakası yok ben sizi aydınlatmak için yazdım oldumu abim benim :)
Saol kardeşim büyük olsamda abi demene gerek yok..bakın siz bir cisme kuvvet uygularsınız ve cisimle yer arasındaki sürtünme kuvvetini aştığınız an cisim hareket eder.Senin ipinin uzunlugunun olaya etkisi yoktur.He sen bir örnek vermişsin kısalttık çekti diye orada sizin seviye farkınız vardır senin ipin senin traktörünü aşağıya çeker sende daha fazla yere tutunarak çekmişsindir.Burda konustugumuz fizik arkadaşım hiç 10 kilo tartılırken uzun ip kısa ip diye farklı tartılırmı 10 kilo 10 kilodur...Ağırlık da aslında bir kuvvetidir...

HassaN20 link=topic=66822.msg758560#msg758560 date=1373922257' Alıntı:
Saol kardeşim büyük olsamda abi demene gerek yok..bakın siz bir cisme kuvvet uygularsınız ve cisimle yer arasındaki sürtünme kuvvetini aştığınız an cisim hareket eder.Senin ipinin uzunlugunun olaya etkisi yoktur.He sen bir örnek vermişsin kısalttık çekti diye orada sizin seviye farkınız vardır senin ipin senin traktörünü aşağıya çeker sende daha fazla yere tutunarak çekmişsindir.Burda konustugumuz fizik arkadaşım hiç 10 kilo tartılırken uzun ip kısa ip diye farklı tartılırmı 10 kilo 10 kilodur...Ağırlık da aslında bir kuvvetidir...
senin dediğin doğru 10 kilo her koşulda 10 kilodur aslında hepimizin fikri 1 yolda birleşiyor ama henüz o yolun birleşimine gelemedik az kaldı yakındır yolların birleşimine :)

HassaN20 link=topic=66822.msg758560#msg758560 date=1373922257' Alıntı:

Arkadasım 10 kılo aynıdır fakat uyguladıgın kuvvet farklıdır sen 10 kıloyu 20 cm kısa ıple kaldır bırde 20 cm e uzun ıple kaldır hangısı daha kolay sen anlamıyor musun yada bılerek mı yapıorsun anlamak mı ıstemıyorsun ?

tumosannn link=topic=66822.msg758564#msg758564 date=1373922858' Alıntı:
Arkadasım 10 kılo aynıdır fakat uyguladıgın kuvvet farklıdır sen 10 kıloyu 20 cm kısa ıple kaldır bırde 20 cm e uzun ıple kaldır hangısı daha kolay sen anlamıyor musun yada bılerek mı yapıorsun anlamak mı ıstemıyorsun ?
abilerim uzatmayın uzatanın motoru çekiden düşsün daha size başka ne diyeyim :)

tumosannn link=topic=66822.msg758564#msg758564 date=1373922858' Alıntı:
Ciddi ciddi üniversiteyi bile bitirdin yani? eğitim sistemimiz kötüydü de bukadar da kötü olabilecegini bilmiyordum : ' ( : ' ( : ' (

HassaN20 link=topic=66822.msg758568#msg758568 date=1373925711' Alıntı:
Ciddi ciddi üniversiteyi bile bitirdin yani? eğitim sistemimiz kötüydü de bukadar da kötü olabilecegini bilmiyordum : ' ( : ' ( : ' (

yasını yazmaktan aciz bırısı olarak benı yargılaman hoş bir davranıs değil ki unı bıtırmedıgın kesın :D senle konusulmaz zaten konu acıklıga kavustu ok-*-s

Bi loder cagırıp bom ile cektırselermiş en temızı imiş. ancak bu durumlarda düz değil yan cekmek daha kolay cıkarır en basta yapacakları ısı en sonra yapmıslar

ha eklemeden geçemeyeceğim tümosann nikli arkadas kısa baglama konusunda haklı . çunku uzun zıncırde traktorun asılması kısadakı kadar olmuyor. nedenini fizikle uğrasan biri varsa acıklar mutlaka bılımsel bı acıklaması vardır ancak deneyımlerım kısa baglamanın daha etkılı oldugunu hep gosterdı

Arkadaşlar kısa mesafeden uygulanan kuvvet daha etkilidir, nedeni de kuvvet uygulayan cisim kuvvet uyguladığı cismin sürtünme ağırlığının bir bölümünü kısa mesafeden yaptığı çeki nedeniyle üzerine almış yani kaldırmış olur, bu da daha etkili bir kuvvet uygulanması ve dolayısıyla daha iyi bir çeki yapılmasını ortaya çıkarır.

HassaN20 link=topic=66822.msg758616#msg758616 date=1373950581' Alıntı:
-Birader sana cevap vermıyecegın
-senle konusulmaz zaten konu acıklıga kavustu ok-*-s
ßu sıtede bazı uyeler cok sey bıldıklerını sanıyor ama halbukı hıc bır sey bılmıyorlar ;D ve fizik kurallarındanda anlamıyorlar.

imamoglu link=topic=66822.msg758618#msg758618 date=1373951201' Alıntı:
Arkadaşlar kısa mesafeden uygulanan kuvvet daha etkilidir, nedeni de kuvvet uygulayan cisim kuvvet uyguladığı cismin sürtünme ağırlığının bir bölümünü kısa mesafeden yaptığı çeki nedeniyle üzerine almış yani kaldırmış olur, bu da daha etkili bir kuvvet uygulanması ve dolayısıyla daha iyi bir çeki yapılmasını ortaya çıkarır.
emrekaptan59 link=topic=66822.msg758613#msg758613 date=1373936863' Alıntı:
ha eklemeden geçemeyeceğim tümosann nikli arkadas kısa baglama konusunda haklı . çunku uzun zıncırde traktorun asılması kısadakı kadar olmuyor. nedenini fizikle uğrasan biri varsa acıklar mutlaka bılımsel bı acıklaması vardır ancak deneyımlerım kısa baglamanın daha etkılı oldugunu hep gosterdı

evet arkadaslsr diğer arkadaslara da anlatmak ıstedım ama anlamakta zorluk cektıler yorumlarınız ıcın tesekkurler anlş-*s

tumosannn link=topic=66822.msg758294#msg758294 date=1373811761' Alıntı:
video 0:17 Tumonun arkalaar calýsmýyor mu bana mý öle gelýyo :S :S anlþ-*s yaptýklarý cok buyuk býr hata var ipi uzun baglamýslar ipi kýsa baglamalarý gerekýyor.video 4:00 nh ipi kýsa baglamýs ve cektýler anlþ-*s býcerdoverýnde etkýsý var fakat nh ile tumo bastan ýplerý kýsa baglasalardý belký diðer býcerdoversýz cýkarabýlýrlerdi anlþ-*s
arkadasa sonuna kadar katiliyorum..ceki halati ne kadar kisa olursa motor o kadar iyi asilir..

k_urt_03 link=topic=66822.msg758774#msg758774 date=1373992230' Alıntı:
arkadasa sonuna kadar katiliyorum..ceki halati ne kadar kisa olursa motor o kadar iyi asilir..

tşkller bosuna dememısler abı agzı olan konusuyor al işte burda orneklerı cok mesela yorumun ıcın saol anlş-*s

İtici Kelimeler İçeren İletiler Silinmiştir... Kurallar Ve Saygı Çerçevesinde Tartışalım...