Niğde’de Sorgum-Sudan Otu Ekimi Destekleniyor

3.png

Niğde’de Sorgum-Sudan Otu Ekimiyle Su Tasarrufu Hedefleniyor

Niğde’de yem bitkisi üretimini desteklemek ve daha az su tüketen bitkileri yaygınlaştırmak amacıyla dağıtılan sorgum-sudan otu tohumu toprakla buluşturuldu. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, genç çiftçi Gökhan Tuğrul’a ait Sazlıca beldesi yakınlarındaki yaklaşık 70 dekar tarlada sorgum-sudan otu melezi tohumunun ekimine katıldı.

Sorgum-Sudan Otu Ekimiyle Su Tasarrufu ve Verim Artışı

Ekimi traktörle gerçekleştiren Vali Çelik ve Başkan Özdemir, bitkinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından %75 oranında desteklendiğini belirtti. Çelik, Niğde’de toplam 55 çiftçiye bu desteğin sağlandığını ve sorgum-sudan otu melezi ekiminin diğer bölgelerde de yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye’de 26 ilde bu otun ekimi devam ediyor. Konya Ovası'nda özellikle suya daha fazla ihtiyaç olan mısır yerine, sorgum-sudan otu melezi daha az su tüketiyor ve yüksek protein değerine sahip. Genç çiftçimizi tebrik ediyorum. Aynı zamanda hayvancılıkla da uğraşıyor. Bölgemiz, su konusunda sıkıntılı bir bölge olduğu için suya daha az ihtiyaç duyan yem bitkilerinin üretilmesi Bakanlığımızın hedefi. İnşallah olumlu sonuç alırız. Sonuçlar iyi olursa ekimi diğer bölgelerde de yaygınlaştıracağız."