Nohut Antraknozu

Herkese merhaba arkadaşlar şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Şimdi 1 tarlamda nohut antraknozu başlamış durumda 5 6 tarlam var hiçbirinde bu sıkıntı yok fakat 1 tarlada bu antraknoz hastalığı başlamış ve tohumuda önceden ilaçladık hasta olmasın diye ilaçlamayanlarda bişey yok bizde var gel de kafayı yeme yani.Şimdi elimde toz ilaç var Bluemac M45 diye bu ilacı yapraktan atabilir miyim veya çok az bir yer zaten orayı sürsem hastalığı durdurur muyum veya yapraktan hektaş altis premier mi atayım önerilerinizi bekliyorum.

Herkese merhaba arkadaşlar şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Şimdi 1 tarlamda nohut antraknozu başlamış durumda 5 6 tarlam var hiçbirinde bu sıkıntı yok fakat 1 tarlada bu antraknoz hastalığı başlamış ve tohumuda önceden ilaçladık hasta olmasın diye ilaçlamayanlarda bişey yok bizde var gel de kafayı yeme yani.Şimdi elimde toz ilaç var Bluemac M45 diye bu ilacı yapraktan atabilir miyim veya çok az bir yer zaten orayı sürsem hastalığı durdurur muyum veya yapraktan hektaş altis premier mi atayım önerilerinizi bekliyorum.
Nohut para edecek gibi
Bayer pomarsol Forte kullan eğer az ise orayıda sür derim
Pormarsol Forte de ısrar ederim

Hocam Allah kolaylık versin. Benim de nohutum var. Ama antraknozun bir resmi var mıdır acaba? Bir de ilçe sakıncası yoksa neresi acaba sizin?

Fungusid çok sinsi bir hastalıktır ilaç ta kullan orayıda sür
Sürer Ken tekere bulaşır hastalık tarladan çıkarken temiz yere bile bulaşa bilir . İlaç bunu engeller
abi şöyle birşey de bu nohut kuraklıktan dolayı olmuş olabilir mi çünkü nohut sapsarı olmuş ama kuraklık olsa tüm her yer sararmaz mıydı bi akıl verir misin

M 45 kullanabilirsin içeriği %80 mancozeb antraknoz da çalışır daha önce kullandım hastalığı durduruyor elinde varmış zaten yeniden ilaca para vermemiş olursun
Hemde mancizep çinko içerikli bir ilaç verimede olumlu etki yapar.

Tarlayı kople kontrol ettin mi diğer yerlerde başlangıcı varmi varsa ona göre ilaçlamayi dusunebilirsin.
Zaten antraknozun kültürel önlemlerinde hastalıklı bitkileri tarladan uzaklastirin diyor
3 4 gündürde iyi yağış alıyoruz toprağın altı süper tavlıydı bu hava mayısta olsa büyük ihtimal buğday 500 kg üstü verirdi

aynen ettim bi tek

3 4 gündürde iyi yağış alıyoruz toprağın altı süper tavlıydı bu hava mayısta olsa büyük ihtimal buğday 500 kg üstü verirdi
Bizim bölgede de erken ekilenler çiçekte boyları çok kısa gec ekilenler daha çiçeğe başlamamış büyüme ihtimali olabilir
Kuru tarim içanadoluda tamamen şans işi mayısta budaylar arpalar çok güzeldi kurakliktan hep yandı mevlam herseyin hayırlısını versin

Bizim bölgede de erken ekilenler çiçekte boyları çok kısa gec ekilenler daha çiçeğe başlamamış büyüme ihtimali olabilir
Kuru tarim içanadoluda tamamen şans işi mayısta budaylar arpalar çok güzeldi kurakliktan hep yandı mevlam herseyin hayırlısını versin
bu boyları uzar mı bizimkilerinde boyları çok kısa geçen sene ne kadar güzeldi daha uzama şansı yok mu çiçeklenmede 1 tane tarla öbürleri daha tam çiçekte değil