bizim zaten 12.000ton civarı kotamız var ama adapazarı fabrikasına o fabrika zaten özelleştirilmiş bir fabrika biz kotayı bi şekilde fabrikanın kendisinden aldık..adapazarı fabrikasının yaptığını söyleyeyim eski kotaları falan hiçe saymışlar insanlar fabrika kütüğünde sadece pancar yetiştiricisi olarak kalmışlar kota dağıtırkende isimleri kayıtlı olanların üretim gücüne tarım araçlarına bakılarak kota vermişler mesela siz 1000ton istediniz çks dosyana falan bakarlar o kotayı dolduracak düzeydeysen rahatça alabilirsin bazende kotayı kısıtlı dağıtırlar bunlar tamamen üretim sezonunun şeker üretim kapasite kotasına bağlı konular kota dağıtılırken pancar koop.den halkı tanıyan birileriyle fabrikanın tarım müdürü oluyor kooperatiften birisi yada çevresi arkası güçlü olan biri kota yazılmaya gelen birisini yada birkaçını kota yok çık dışarı diye mekandan tersleyip yollaması bile doğal olan şeyler bilirsiniz koop seçimlerinde gruplaşmalar olur bunların meyveleride böyle oluyor

...kayıtlı olmayanlar ise diyelimki 1000ton kota istedi çks dosyasına ve tarım araçlarına bakarlar ama kesinlikle istediği kotayı vermezler veya bi tanıdık torpili yada referansıyla istedikleri kadar alabilirler özel sektörün ayrımcılığı yani devlet fabrikasında böyle şeyler pek olmaz... fabrika özelleştiğinde 6sıralı söküm makina sahibi olanlar fabrikanın adına söküm yapabilecekleri gibi istedikleri kadar kotayı alma olanağına sahip oluyorlar...