Pancarda deneyimli bir ziraatçi hoca, Şeker pancarında 35 cm sira arası ve 20 cm tohum arası denemeleri yapıp dekara 20 ton civarı verim almış. Siz ne dersiniz? Deneyen oldu mu?
Küçük bi alanda dene hemşerim. Verimli olursa seneye bende ekerimBaşıma iş çıkarma benim
Bunuda denemem lazım
Evde hazeyn oğlum o olmaz diyecek nizah gürültü .
Ekipman ayarı değişecek
Denemedim ama mantıklı hani yastık başında dikey ve yatay yönler çarpışıyor ya gayet güzel büyüyor mantıklı geldi
dekara 14 bin bitki atılmış oluyor 1 kilo gelse 14 ton biz diyelim 15 ton Çapa ve ilaçta sorun yaratacak tek sıralı makineli ile sökülür sadece iki sırada bir damla döşense boru maliyetide artar üç sırada bir koysak yetiştirm
Küçük dediğin 20 dekar denenirimKüçük bi alanda dene hemşerim. Verimli olursa seneye bende ekerim![]()
20 dekar iyidir deneki merağımdan yanına geleyimKüçük dediğin 20 dekar denenirim
Denediğimde bir şeye yarasın![]()
Şimdi de gele bilirsin20 dekar iyidir deneki merağımdan yanına geleyim![]()
Hemşerim hep elle söktüm ben bu yaşıma kadar hemen hemen her sene elime değildi çıpçıpŞimdi de gele bilirsin
Ama malamatlığı görüp vaz geçmek yok![]()
Sizde alan az bizde daha çok rezillik aynı sayılır ilk ektigimde bizde sizin gibi birseydikHemşerim hep elle söktüm ben bu yaşıma kadar hemen hemen her sene elime değildi çıpçıp.
Şimdiye kadar elle yada yabayla traktöre atıyorduk pancarı. İlk defa bu sene traktör arkası kepçe emanet alıp onla yükledi dayım gil![]()
Maalesef öyle hemşerim kamyoncu ve kepçeçiler çok tuhaflar birbirlerine atmakta üstlerine yokturSizde alan az bizde daha çok rezillik aynı sayılır ilk ektigimde bizde sizin gibi birseydik
Okadar işin icinde komyoncu kepçe ile dövüşür , komyoncu kamyoncuyu beğenmez kavga eder
Biri yemekte soğan yemez öbürü tavuk sevmez
Fabrikada kavga çıkar ,
Arkamızda bizi düşürmeye çalışanlar içimizdeki dost görünüm lü ler .
Önümüze taş koymaya çalışanlar arıza mazot , tamir , yağ hortum patlar çarşıya git rekor yok . Sür Elbistan'a giden zaman bir yana duran iş bir tarafa .
Sıra arası 45 cm ekiyoruz sıra üstü 20-25 olarak tekliyoruz genelde 20 ton dekarda herhalde rekor ürün almış biz yarısını zor alıyoruz mübzer ler 45 cm ayarlı 35 hiç denemedim denemek lazımPancarda deneyimli bir ziraatçi hoca, Şeker pancarında 35 cm sira arası ve 20 cm tohum arası denemeleri yapıp dekara 20 ton civarı verim almış. Siz ne dersiniz? Deneyen oldu mu?
Lol Pancar verimi ile polar ters orantılı ama istisnalar oluyor 10 ton verimli pancar 18.81 ortalama ile teslim edildi 500 rakım da hemde yeni çeşitler iddialı13 ton verimdeki pancarın şeker oranı %10 civarlarına kadar inebiliyor.
Pancar şeker için ekilir bildiğimiz küspe için değil.