petrol haritası

Ynt: petrol haritası

evet ama neden cıkmıyor gravıyesı mı dusuk yoksa bırılerı ozellıklemı engellıyor
tr gucumu yetmıyor

umut link=topic=18582.msg166720#msg166720 date=1237578241' Alıntı:
böyle bişeyin olabileceği ortada mantıken baktığımızda sınır komşularımızda petrol varsa bizdede olması gerekir...
var kardeşimde çıkarması sorun biraz sınır komşularımızın toprakları saten bizden ayrılma,sömürülen çakma devletler, komşular çıkarıyor başkaları kaymağını yiyor,100 sene önce bizden boşuna ayırmadılar o toprakları, babalarının hayrınamı ayırdılar o toprakları bizden,,anadoluyuda bir türlü sömüremedikleri için çıkarttırmak istemiyorlar,,bütün anlatmak istediğim bu.. asırlardır süren oyunlar içerisinde oyun, bizimde yaralar almamıza rağmen, halen mat olmadığımıza göre oynamaya devam...kim kazanırsa petrol denizini bulur, hemde anadolunun hertarafında...

gökoğlu link=topic=18582.msg167041#msg167041 date=1237679432' Alıntı:
var kardeşimde çıkarması sorun biraz sınır komşularımızın toprakları saten bizden ayrılma,sömürülen çakma devletler, komşular çıkarıyor başkaları kaymağını yiyor,100 sene önce bizden boşuna ayırmadılar o toprakları, babalarının hayrınamı ayırdılar o toprakları bizden,,anadoluyuda bir türlü sömüremedikleri için çıkarttırmak istemiyorlar,,bütün anlatmak istediğim bu.. asırlardır süren oyunlar içerisinde oyun, bizimde yaralar almamıza rağmen, halen mat olmadığımıza göre oynamaya devam...kim kazanırsa petrol denizini bulur, hemde anadolunun hertarafında...

abi ben biraz farklı düşünüyorum bu konu hakkında...
oynanan oyunlar , komplolar falan filan bu tür söylemlr yada söylentiler bizim milli özgüvenimize zarar verir.. madem o kadar büyük millettik niye üzerimizde oyun oynatıyoruz ... şimdi ayrıca elalemin ülkesine niye bizimde hakkımız var zamanında bizimdi diyelimki ... bizdende önce romalılarındı , yunanlarındı bu işin sonu yok ... önemli olan bizim kendi kendimize neyi iyi neyi kötü yaptığımız... biz kendimize sahip çıkarsak kimse gelip üzerimizde oyun oynamaz... tüm suç bizimdir... onlar bizden çok çalıştılar, bizden çok emek verdiler onlar oynuyor yada oynatıyor oyunu ... belki bu yzdıklarımdan ötürü beni kınayabilirsiniz ama durum böyle maalesef ...

okkangal link=topic=18582.msg167044#msg167044 date=1237680569' Alıntı:
abi ben biraz farklı düşünüyorum bu konu hakkında...
oynanan oyunlar , komplolar falan filan bu tür söylemlr yada söylentiler bizim milli özgüvenimize zarar verir.. madem o kadar büyük millettik niye üzerimizde oyun oynatıyoruz ... şimdi ayrıca elalemin ülkesine niye bizimde hakkımız var zamanında bizimdi diyelimki ... bizdende önce romalılarındı , yunanlarındı bu işin sonu yok ... önemli olan bizim kendi kendimize neyi iyi neyi kötü yaptığımız... biz kendimize sahip çıkarsak kimse gelip üzerimizde oyun oynamaz... tüm suç bizimdir... onlar bizden çok çalıştılar, bizden çok emek verdiler onlar oynuyor yada oynatıyor oyunu ... belki bu yzdıklarımdan ötürü beni kınayabilirsiniz ama durum böyle maalesef ...

Okay ' a katılıyorum... Yapılması gerekenlerin hiçbirini yapmamışız, hala yapmıyoruz, 'biz varyaaa taa nerelerden nerelere geldik' muhabbeti ile bir yerlere varmaya çalışıyoruz...Geçmişte olan biten geçmişte kaldı, hatalarda, zaferlerde..Şimdiki durumumuza bakmamız lazım beyler..neyi yanlış yapmışız ' ı sorgulayıp, sonrada 'niye hala aynı yanlışı yapıyoruz?' sorusunun cevabını bulmamız lazım...basit din, dil, ırk saplantıları ile koskoca bir ülkeyi nerelere getiriyoruz onu görmemiz lazım...buradaki arkadaşların çoğu ekmeğini kazanmanın en zor yöntemini kullanıyorlar. Buna rağmen bir çoğundan ucuza satıyorlar emeklerini...İşte bize verdiğimiz değer bu arkadaşlar, bunları biz kendi kendimize yapıyoruz..Ne ABD, nede İsrail, bu işi biz kendi kendimize yapıyoruz...Şimdi buna katılmayanlar olabilir ama üzerimize böyle bir oyun oynanabiliyorsa burada bizimde bir zayıflığımız olduğunu düşünmeliyiz...

okkangal kardeşim nerdeyse asyaya gerı donelım dıyecen yav
buna kadar turlu oyunlar yapıldı yukardakıler her ne hıkmetse hala dısarıya baglı oldugumuzu empoze etmeye calışıyorlar dısarının ve kendılerının hesaplarına calısıyorlar
ama neden basaramadıklarına gelınce oda TURK halkının mıllı ıradesının guclu olmasından kaynaklanıyor bence
turkıyede yasanan olayların arkasında tamamen sıyon oyunları var neden dersenız ısraıllıler bızden daha dındar adamlar tevrattakı vadedılmıs toprakların pesınde soguk savas olmayacagına gore stratejıyle olacak bu

bunu nette buldum
Amerikalı mühendis, gözleri parlayarak ve yanındaki adama döndü ve “Mr. Taşman this is Batum (Burası Batum)” dedi. İki kişi arasında geçen bu konuşmayı dinleyen genç adam duyduklarına inanamadı. Amerikalı bilim adamı bu küçük Anadolu şehrinin 1940’ların petrol merkezi Batum’la aynı oranda petrole sahip olduğunu söylüyordu. Bir an kalbinin yerinden fırlayacağını düşündü. Babasına müjdeyi vermek için sabırsızlanıyordu. Bir vesileyle Amerikalının yardımcısı Türk mühendise dönüp, “Amerikalı ne dedi?” diye sordu. Türk mühendis, onun beklediği cevabı vermedi: “Petrol var ama son derece önemsiz miktarda.” Delikanlı, “Ama Amerikalı öyle demedi. Buranın Batum’a benzediğini söyledi!” diye atıldı. Bu çıkış mühendisi öfkelendirdi; “Sus! Büyükler konuşurken çocuklar karışmaz böyle şeylere! Hem sen İngilizce biliyor musun?”

sadece doguda oldugunu zannetmıyorum karadenızde petrol bulunmuş
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Karadeniz’de 'derin deniz' petrol araması konusunda ayrı anlaşma imzalayan Brezilya’nın milli petrol şirketi Petroleo Brasileiro SA (Petrobras), Karadeniz’de çok zengin petrol ve doğal gaz rezervlerinin bulunduğu tahmin ediyor.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=126476