var kardeşimde çıkarması sorun biraz sınır komşularımızın toprakları saten bizden ayrılma,sömürülen çakma devletler, komşular çıkarıyor başkaları kaymağını yiyor,100 sene önce bizden boşuna ayırmadılar o toprakları, babalarının hayrınamı ayırdılar o toprakları bizden,,anadoluyuda bir türlü sömüremedikleri için çıkarttırmak istemiyorlar,,bütün anlatmak istediğim bu.. asırlardır süren oyunlar içerisinde oyun, bizimde yaralar almamıza rağmen, halen mat olmadığımıza göre oynamaya devam...kim kazanırsa petrol denizini bulur, hemde anadolunun hertarafında...umut link=topic=18582.msg166720#msg166720 date=1237578241' Alıntı:böyle bişeyin olabileceği ortada mantıken baktığımızda sınır komşularımızda petrol varsa bizdede olması gerekir...
gökoğlu link=topic=18582.msg167041#msg167041 date=1237679432' Alıntı:var kardeşimde çıkarması sorun biraz sınır komşularımızın toprakları saten bizden ayrılma,sömürülen çakma devletler, komşular çıkarıyor başkaları kaymağını yiyor,100 sene önce bizden boşuna ayırmadılar o toprakları, babalarının hayrınamı ayırdılar o toprakları bizden,,anadoluyuda bir türlü sömüremedikleri için çıkarttırmak istemiyorlar,,bütün anlatmak istediğim bu.. asırlardır süren oyunlar içerisinde oyun, bizimde yaralar almamıza rağmen, halen mat olmadığımıza göre oynamaya devam...kim kazanırsa petrol denizini bulur, hemde anadolunun hertarafında...
okkangal link=topic=18582.msg167044#msg167044 date=1237680569' Alıntı:abi ben biraz farklı düşünüyorum bu konu hakkında...
oynanan oyunlar , komplolar falan filan bu tür söylemlr yada söylentiler bizim milli özgüvenimize zarar verir.. madem o kadar büyük millettik niye üzerimizde oyun oynatıyoruz ... şimdi ayrıca elalemin ülkesine niye bizimde hakkımız var zamanında bizimdi diyelimki ... bizdende önce romalılarındı , yunanlarındı bu işin sonu yok ... önemli olan bizim kendi kendimize neyi iyi neyi kötü yaptığımız... biz kendimize sahip çıkarsak kimse gelip üzerimizde oyun oynamaz... tüm suç bizimdir... onlar bizden çok çalıştılar, bizden çok emek verdiler onlar oynuyor yada oynatıyor oyunu ... belki bu yzdıklarımdan ötürü beni kınayabilirsiniz ama durum böyle maalesef ...