Selamlar arkadaşlar bu gün bölgemizde Pıoneer tohum firmasının yağlık ayçiçeği hasatı tarla günü vardı organizasyon formumuz yeni üyelerinden Pioneer bölge sorumlusu Ziraat Mühendisi Deniz BEKDEMİR ve pioneer firması tarafından düzenlendi gayet güzel organizasyon oldu tarlaya 4 çeşit pioneer yağlık ayçiçeği ekilmiş aynı tarlada aynı şekilde bakılmış ve bu gün tektek biçilip çifçilerin gözü önünde tartım yapıldı yağ ve nem oranları ölçüldü çeşitlerin verimleri oldukça iyi
Benim yorumum arkadaşlar alnı açıkbir çalışma oldu neden derseniz bölgemiz yağlık üretiminde dekar baz alınırsa ülke ortalamasının çok üstünde 500 kg lara kadar verimler alınıyor (1000 m2 den) pioneer tohumçeşitleri azda çıkabilirdi bu riski pek göze almıyor diğerfirmalar birde bölgemizde pioneer pazar payı yok bundan sonra olur İNŞALLAH
Resimdekiler Deniz bey ve ben uzun boylu olan benim
Benim yorumum arkadaşlar alnı açıkbir çalışma oldu neden derseniz bölgemiz yağlık üretiminde dekar baz alınırsa ülke ortalamasının çok üstünde 500 kg lara kadar verimler alınıyor (1000 m2 den) pioneer tohumçeşitleri azda çıkabilirdi bu riski pek göze almıyor diğerfirmalar birde bölgemizde pioneer pazar payı yok bundan sonra olur İNŞALLAH

Resimdekiler Deniz bey ve ben uzun boylu olan benim