Pulluk

Traktörü yeni aldım pulluk yok yeni alacağım kuruda 13 inç 5 li rahat çekiyor ama benim işim çeltik çeltik tarlasında kullanan varsa m9540 4 lü yada 5li ona göre alacagim

Traktörü yeni aldım pulluk yok yeni alacağım kuruda 13 inç 5 li rahat çekiyor ama benim işim çeltik çeltik tarlasında kullanan varsa m9540 4 lü yada 5li ona göre alacagim
Sağlıklı bir sonuca ulaşmak için akraban yada komşudan emanet pulluk al kendi tarlanda dene ve kararını ver yada şayet 13 inç ayna olacaksa pulluğu 4+1 al gerekirse 5.üniteyi sonradan alıp ilave edersin. Ben böyle yaptım.

3 soklu 14" pulluk yeterli olması lazım, +1 pulluk ilave edilebilir olanlardan olursa rahat edersiniz.Çeltik tarlası sürümü zor olur. NH TD110 5 12" pullukla ancak yürüyor.
Emanet bir pulluk alıp denerseniz, daha doğru olur.

Biz çeltik tarlasında NH TR6.120' de 5 li 14 inch, Case JX MaxPro' da 4' lü 4 inch kullanıyoruz. Toprak yapınızz bilmiyorum ancak çevrenizdeki 80-85 bg traktörlerin kullandığı pulluklara bakarak bir tercih yapabilirsiniz. Ya da birinden ödünç bir pulluk alıp kendiniz de deneyebilirsiniz.