Pulluklara takılanlar

Ynt: Pulluklara takılanlar

rocky link=topic=73597.msg860494#msg860494 date=1394228500' Alıntı:
Öyle taş denk gelse bize zaten pulluğu kaldırıp geçiyoruz üstünden. onu çıkracak motor nerde :)
Genelde taş ve ot takılıyor pulluklara başka bişey denk gelmedi daha:)

Bize hiç birsey denk gelmedi ama biz erkunt serveti alınca köylü demiş bunlar kesin altın buldu benimde kulağıma geldi bi arkadaşım dedi millet böyle diyo dogrumu dedi bende he dedim önceden mf tek cekerdi fazla derin süremiyoduk şimdi erkuntu alınca pulluğu sonuna kadar salıyom denk geldi bi küp bulduk dedim.allah allah millete laf lazım yav :D

tahir link=topic=73597.msg860702#msg860702 date=1394267228' Alıntı:
Bize hiç birsey denk gelmedi ama biz erkunt serveti alınca köylü demiş bunlar kesin altın buldu benimde kulağıma geldi bi arkadaşım dedi millet böyle diyo dogrumu dedi bende he dedim önceden mf tek cekerdi fazla derin süremiyoduk şimdi erkuntu alınca pulluğu sonuna kadar salıyom denk geldi bi küp bulduk dedim.allah allah millete laf lazım yav :D
yaaa anlamam ki neden böyle bir alet veya birşey almayagör aında laf çıkar köyde olan dedi kodu başka hiçbir yerde olmuyor bunun nedeide insanlar boşta kaldı eskiden alet edavat yoktu yürü ekmeye yürü çapalamaya yürü hayvanlara bakılacak haydi ordan ekmek yapılacak satın ekmek yok tabii ordan köy çeşmesine su tasımaya tarladan gelenler elini yüzünü yıkayacak ordan tarlada çalışanlarayemek gidecek sonra biçmeye harmana falan filan derken herşey el gücüyle tabii akşam olunca insanlar kendini atıcak yer arıyor tabiii ne dedikodusu konuşmaya mecal kalmıyor

2 sene önce traktörün ön tarafından düşen alet çantası bu sene pulluğa takıldı onu bulmuş oldum anlş-*s

Babam taş balta bulmuş dippatlatan çekerken. Fakat müzeye vermis. Eskısehırde şuan, topu topu müze 7500 lıra vermis 3 sene önce. Ah bana denk gelseydi keske.

hüseyinaslan link=topic=73597.msg860728#msg860728 date=1394272310' Alıntı:
Babam taş balta bulmuş dippatlatan çekerken. Fakat müzeye vermis. Eskısehırde şuan, topu topu müze 7500 lıra vermis 3 sene önce. Ah bana denk gelseydi keske.
baltanın sap kısmı neyden yapılmış yoksa sadece ucunumu bulmuş babanız ucunu bulduysa nasıl anlamış balta olduğunu acaba merak ettim de

hep taş takılıyor oda motorun sağını solunu kırıyor bi de ıçi altın dolu küp çıksa da yeni bi motor alsak

arkadaşlar şuanki tarlalar genelde çok eskiden beridir tarladır taaa osmanlıdan bile önce çünkü ortak akıl birdir en müsait yerler tarla olmuştur onun için pek altın falan çıkmaz yaa eski tarım aletleri çıkar yada eskiler soğuk su için küpü ağzına kadar toprağa gömerler evden getirdikleri suyu hep o küpe koyarlar onu bulursunuz

lgere link=topic=73597.msg860733#msg860733 date=1394272808' Alıntı:
baltanın sap kısmı neyden yapılmış yoksa sadece ucunumu bulmuş babanız ucunu bulduysa nasıl anlamış balta olduğunu acaba merak ettim de
Tamamen tastan yapılmış bır karıs kadarmış. Banada 1 sene sonra anlatmısti. Başına bela almadan nasıl vermış bende bilmıyorum. Suna eminim ki müze degerının sadece %3 ünü vermiş... Büyük kayıp.

Taşlık bir tarlamız var , köyümüzün suyuda o mevkide açılan kuyudan geliyor.
Köyün kuyusunun fizibilite çalışmaları sırasında gelen mühendis buranın deniz olduğunu aktarmış köylülere.
Geçen sene bende taşlar arasında deniz kabuğu fosili denk geldi bir tane.

ufukk link=topic=73597.msg862258#msg862258 date=1394450030' Alıntı:
Taşlık bir tarlamız var , köyümüzün suyuda o mevkide açılan kuyudan geliyor.
Köyün kuyusunun fizibilite çalışmaları sırasında gelen mühendis buranın deniz olduğunu aktarmış köylülere.
Geçen sene bende taşlar arasında deniz kabuğu fosili denk geldi bir tane.
peki abi tarlanın toprapı nasıl çorakmı.çünkü deniz olduğu için toprağın çorak olma ihtimali yüksek