Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşa takılanların emekli olmasına yönelik bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Bakan Çelik, kıdem tazminatının 1936 yılından beri çalışma mevzuatından bulunduğunu hatırlatarak, ancak işten ayrılanların yüzde 92 ' sinin bu haktan yararlanamadığını kaydetti.

Çalışanların haklarını koruyan, tüm çalışanların yararlanacağı ve çalışma barışını güçlendiren bir yöntem üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çelik, ' ' Sosyal taraflarla görüşerek önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız ' ' dedi.

Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarında 44 bin 189 özürlü memur çalıştırma zorunluluğu bulunmasına rağmen, çalışan özürlü memur sayısı 20 bin 829 olduğunu belirterek, 23 bin 360 özürlü memur açığı bulunduğunu bildirdi.

Özürlü memur sınavının 29 Nisan ' da yapılacağını kaydeden Çelik, özürlü personelin Mayıs sonu ya da Haziran başında yerleştirilmesinin planlandığını belirtti.
 
Ynt: Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

emekliliğe yaşa takılanla memurun ne alakası var ?
bnm babamda işi bıraktı primi doldu 4 sene maaş alamıcak. şuan tazminat alıyorz.
 

Ynt: Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

babam da bekliyor 4 senesi vardı 2,5 falan kaldı bir de prim ödendikçe maaş düşüyor bu torba yasayla beraber hakkımızda hayırlısı
 
Ynt: Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

bunlar herşeyin iyisini yapar.millet bilir.herşeyin iyisini.
ama türkiye de bir ilk yaşar okuyan. herkesim bu isimde birleşti.ülkede ilkkez birlik oldu.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt