Arkadaşlar bagcilik ile uğraşan var mı red Globe üzüm de çardak sistemi ile alakalı bilgisi olan var mı
Arkadaşlar bagcilik ile uğraşan var mı red Globe üzüm de çardak sistemi ile alakalı bilgisi olan var mı
Çardak sistemi nasıl oluyor acaba bizim bir tanıdık ekti burda 100 dekar nasıl olacağını bilmiyor bu isten anlayan varsa gelsin misafirimiz olsun ücretini de alsın bir akıl versinBende çok Red Glob var ama çardak değil kordon sistemi.
Bu adamın parası çok 5000 dönüm arazisi var eski vali ekerken yanlış ekmisler 160 cm yerine 120cm e Ekim yapmışlar şimdi bu işlerden anlayan kimse varmı diye araştırma yapıyoruz bende bundan arazi alicam çalışmak içinÇardak sistemi kordondan daha maliyetli.Budaması ve bakımı (ilaçlaması vb) çok zor.100 dekar için ekip ve sistem kurmak gerekir.Ben kurmadan önce aylarca bilgilendim ,iki kere Manisa'ya gittim.Ancak çardak sisteminin verimi bir kat daha fazla. 3x2 dikilmişse yaklaşık 16000 kök vardır.Bunların çardak seviyesine kadar koltuk sürgünlerinin sürekli alınarak yükseltilmesi için (gövdenin oluşturulabimesi için )ilk yıl belki 50 kişinin çalışması lazım. Sonrasında yine çardak üstüne dağılımlarının kontrollü olması lazım.Bağcılık , tarla ve diğer meyve fidancılığına benzemez, çok teknik iştir.İlk iki yıl yapılacak hatalar sonraki 20 yılı her yönden etkiler.Yüz dekar bağ dikenin bunları hesaplamış olması gerekir.
Bu adamın parası çok 5000 dönüm arazisi var eski vali ekerken yanlış ekmisler 160 cm yerine 120cm e Ekim yapmışlar şimdi bu işlerden anlayan kimse varmı diye araştırma yapıyoruz bende bundan arazi alicam çalışmak için