romörkle geri geri yanaşma tekniği

Ynt: romörkle geri geri yanaşma tekniği

doganbey1 link=topic=47687.msg459788#msg459788 date=1319396791' Alıntı:
Abi bu iş hesap kitap işi. :D Önce yanaşacağın yere bakacaksın gözüne kestirecen. Sonra el gazı ile 15-20 devir arasına getirecen. Direksiyonu çok kırmayacan fakat tek fren yaparak vurdura vurdura arışa yön verecen. Anca öyle olur. Yoksa başka türlü 4 metrelik yere yarım saat uğraşırsın
El gazi ne alaka dogancan. babamda öyle yapiyo ama ben bisey göremiyom olayda.))) gerci benden iyi ama el gaziyla alakali oldugunu düsünmüyom...

Abi makinaya gaz verecen ve tek fren olayda biraz ustalaştın mı yanaştırırsın istediğin yere. Şöyle açıklayayım. Motora gazı verecen debriyajdan ayağını çekerken motor geri geri hamle yapmaya başlayacak atacak kendini tam o esnada da tek fren yapıp arışı döndürecen :D

satılmıs abı el gazının cekılmesının sebebı... hıdrolık dıreksıyonlu traktorlerde rolantıde dıreksıyonu hızlı cevırmek ıstedıgınde kara dıreksıyon gıbı sert olur ama 1200 devıre falan getırırsen dıreksıyon tuy kadar hafıf olur ( dogancanın dedıgı kadar 1500 --2000 e gerek yok :D ) bırde gerı gıderken onemlı husus en yavas gerı vıtesın secılmesı... kısa mesafede cok manevra olacagı ıcın yavas gıtmek en kısa zamanda yanasmayı saglar ...

anayurtlu 3105d link=topic=47687.msg459817#msg459817 date=1319398164' Alıntı:
anlatılmaz yanaşılır :D
zuha-*-s zuha-*-s
farkı anayurtlu 3105 d ıle yasayın zuha-*-s

bır anlat bakam 105 le nasıl gıdıon gerı

ya hiç beceremiyorsan traktörün önündeki çekiye takarsın arabayı.iğnenin deliğine gir istersen.farketmez.

ertac sahın link=topic=47687.msg459818#msg459818 date=1319398225' Alıntı:
zuha-*-s zuha-*-s
farkı anayurtlu 3105 d ıle yasayın zuha-*-s

bır anlat bakam 105 le nasıl gıdıon gerı
sen anlat yeşille nası gidion ben istediğin yere milimetrik girerim not geri geri giderken virajlara arka tekerin en içten girmesini sağlayın ;D tabi bizimkiler dönerli römork bide.

bzde 2 tane 2 tekerli palazoğlu ve eski örs romok var yazın örsü devirdim kancası çatlaktı zaman olmadı yaptırmaya öle kaldı hacı başka köyden akrabadan uzun bi 4 tekerli romork getti biraz eskiydi ama çok alıyordu uzun ve yksekti kapaklar fln özel yapım onla boş olsun dolu olsun saatlerce uğraşırım sakat bi yerde geri geri gitmeye açık alanda hallederm ama ölüm gibi bişe söve söve iş yaptırıyor adama 2 tekerlekliyle istediğinz her yere girerim :D
4 tekerliyi aydın yüklü aydın çıkartma makinasına yanaştırak için öne takıyorz öle daha kolay oluryor onlada devamlı durarak yanaşıyorz sağa kırıyoz az gidip durup sola az gidip sağa gibi :D çünkü tam dibine yanaştırmamız gerektiği için çok uğraştırıyor ama pratk yönleride var taabi devrilme olaya daha az 2 tekerliye göre ama aşağı doğru giderken çok vuruyor motora bea içim gidiyor rampa çıkarkende 3 le çıktığım yeri 2 ye düşüttürüyor.. aragazda çok önemli yoksa 1 e bile düşersin :D
nh de geri geride hç sorun yok ileri kaç vites varsa geri geri de okaar vites var geri geri gelrken romakla genellkle 3ün 1 yle lrm romak doluysa 2nin 3yle ........2nin4ü 3ün1inden hızlı

anayurtlu 3105d link=topic=47687.msg459822#msg459822 date=1319398634' Alıntı:
sen anlat yeşille nası gidion ben istediğin yere milimetrik girerim not geri geri giderken virajlara arka tekerin en içten girmesini sağlayın ;D tabi bizimkiler dönerli römork bide.
kralsın volkan :D donersız romorkla gerı gıtmek cokcuk oyuncagı zaten :D jd kendı gıdıo autotrak ozellıgı sayesınde zuha-*-s zuha-*-s

anayurtlu 3105d link=topic=47687.msg459822#msg459822 date=1319398634' Alıntı:

gerigeri çok gidiyorsan römorka bir geri vites lambası şart.tabi dez avantajları da var.tarla yollarında traktör tozda kalır.arkaya baka bak boynun tutulur.gibi..

TT 55 link=topic=47687.msg459830#msg459830 date=1319398916' Alıntı:
gerigeri çok gidiyorsan römorka bir geri vites lambası şart.tabi dez avantajları da var.tarla yollarında traktör tozda kalır.arkaya baka bak boynun tutulur.gibi..
heh heh nolacak o ali abi :D

Biz 2 tekerlekli kullanıyoruz, tek dingil bir römorkta yanaşmanın zorluğu yok; ben küçükken babam 'ön tekerin durumu nasılsa römork o şekile girer' derdi. yani; direksiyonu sola kırarsan römorkun arkası sağa doğru döner. ama her zaman geçerli değildir bu sadece ilk başlarda işime yaradı sonrasında mantıkla ve tecrübeyle oluyor. çift dingil römorku ilk kullandığımda sinirden kafayı yiyecektim. Bir ileri bir geri ama olmuyor. sonra frenleri açıp sakin sakin deneyerek tecrübe edindim. Bu iş biraz zamanla oluyor. pratiği, ipucu yok, sadece sakin, yavaşça ve düşünerek hareket etmek gerekiyor. birde düz yanaşacaksan direksiyonu az kırmaya çalışıp römork okunu düzgün tutmak daha iyi oluyor.

Untitled
burası bızım koyun tarım kredı koop un tınazları mıllet boyle yanasıyo ben gerı gerı volkan haberın olsun ;) zuha-*-s zuha-*-s

Hayatımda hiç bu şekilde yanaştırmadım römorku. Aynı arkaya takılı olduğu şekilde yanlardan 5 ' er cm boşluk kalacak şekilde eski garajımıza giriyorum römorkla. :)