Römorkta alt çeki mi asansör çeki mi kullanılmalı?

Öncelikle Trakkulup ailesine hayırlı Ramazanlar dilerim.Geçen sezon ilk defa 10 tonluk bir römork kullanmıştık ben alt çekiyi çıkarıp asansör çekiyi takmıştım ve römorku bu çekide kullanmıştım çünkü römorkun oku yere paralel oluyor ve traktörün gövdesine yakın oluyor römork ama aklıma takılanlar var alt çekiye göre asansör çeki sanki daha az güven veriyor sonuçta arkada 10 ton civarı yük oluyor bu çekinin yolda yüklü şekilde kırılması yerinden çıkması felaket olurdu. çevremizde bu tarz tandem römorklar yaygın değil o yüzden forumda tecrübesi olanlar cevaplarsa sevinirim.(5090G 10tonluk Palazoğlu)

Resimler ve ekler

• 2546.jpg
    2546.jpg
    184.6 KB · Görüntüleme: 20
Alt çekiye takın, ağır yük için ideal gelmedi bana.

Fotoğraftaki gibi çekilere bende güvenemiyorum, eskisi gibi milli sabitlenen çekiler olsaydı her türlü ağır yükü çekerdi.

Bu tarz çekiler genellikle çift dingil sofralı römork araşına göre boyu ayarlanabilir olsun diye tasarlanmış. Ağır yük bassın diye değil.

Fiat 66 serisi asansör çeki demiri çok başarılı bence, karşıdan karşıya milli sabitleyor, kalın ve çok güvenilir. Bunlar ona kıyasla güven vermiyor.