Sadece Rotovatör ve Mibzer, Toptak İşlemede Yeterli Olur Mu?

arkadaşlar kuru tarım yapıyorum arpa bugday ve nohut ekiyoruz toprak mikseri ve arkasına taktıgımız bir mizer le yani kombine bir ekipman yeterli olur mu? kültüvatör ve diskaro kulanmadan bu kombine ekipman işimizi görür mü?

Ynt: toprak işleme de yeterli olurmu?

Nohut ve arpa ekiyorum demişsin .
Nohut yerine arpa ekimi için yeterli olur bence.Nohut ayçiçeği gibi yuvarlak yapraklıların yerine hububat ekerken kesinlikle derin ve çok işçilik yapmam.
Arpa yerine nohut ekmek işçilik fazla ister tabi bizim yöre için

Ynt: toprak işleme de yeterli olurmu?j

Nohur hasadından sonra çizel çekip mikserle hazırlayıp ekiyoruz.Tohum yatağını iyi hazırlıyor.Pullukla sürüp ekmeye göre daha karlı ve çabuk oluyor.

aslan26 link=topic=74320.msg873094#msg873094 date=1396097610' Alıntı:
Nohur hasadından sonra çizel çekip mikserle hazırlayıp ekiyoruz.Tohum yatağını iyi hazırlıyor.Pullukla sürüp ekmeye göre daha karlı ve çabuk oluyor.
biz nohut yerine diskaro + tırmık çekip ekiyoruz tarllarımız biraz parçalı tek seferde işi bitimek için iyi olur diye düşünüyorum aynı tarla 3 defa gitmek zorundayız ama böyle bir ekipmanla tek sefer gidecegim

Eğer toprak sert değilse mikser 1 karış civarında derinliğe kadar batabilir.Buda tohum yatağını hazırlamaya yeter.