evet abi birinci kaliteydi 250 280 tane arası kg 7 liradan verdim istanbula ama daha çok el değiştiriyo bu zeytinin istanbuldaki fiyatı 15 lira...nabolant link=topic=50464.msg504430#msg504430 date=1325711064' Alıntı:Allah hayırlı satışlar versin,zeytinlerin güzel gözüküyor ,kğ kaç lira dan veriyorsunuz
sağolasın bi işe yarayalım bende bi çok bilmediğim işi sizlerden görüyorum.Çağrı link=topic=50464.msg504453#msg504453 date=1325711700' Alıntı:Bereketli olsun abi,sayende yabancı olduğumuz işler hakkında da bir fikrimiz oluyor
sağolasın.Cihan_özece link=topic=50464.msg504454#msg504454 date=1325711781' Alıntı:bereketli olsun ahmet.lezzetliye benziyorlar karşıdan![]()
bu zeytin 14 aydır içinde durduğu suyundan daha yeni çıktı ilk çıktığı zamanlar rengi böyle oluyo tadıda acımsı oluyo bi gün bekleyince simsiyah oluyo muhteşem yeme yapıyo bir sele kendime yemek için ayırdım bu akşam sofraya getirdiler görsen tanıyamazsın simsiyah olmuş yarın kararmış halinin resmini çeker koyarım buraya...Ahmed Gülsu link=topic=50464.msg504456#msg504456 date=1325711857' Alıntı:Zeytinler güzel görünüyor maşallah. Oldum olası severim zeytini. Ama bu hafif sarımsı veya yeşile yakın renkte olan zeytinleri markette satılanların arasında göremiyoruz. Yoksa bu zeytinler gerçekten iddia edildiği gibi boyanıyor mu ? Ya da onlar bir şekilde ayıklanarak ayrı bir işleme mi tabi tutuluyor ?
gönderirim zeytin zeytinyağı sorun değil..n_cebeci link=topic=50464.msg504459#msg504459 date=1325711969' Alıntı:Teşekkürler güzel bir paylaşım. Aslında bu güzel zeytinlerden forumda isteyen arkadaşlarada göndermelisiniz kargoyla)
normalde siyah olması gerekiyo ama son zamanlarda bu işleri biliçsiz yapan çok.demir45 link=topic=50464.msg504464#msg504464 date=1325712213' Alıntı:Bereketli olsun abi.Kahverengi olanlar falan var normalde siyah olması gerekmiyor mu hepsinin?
teşekkürler..bartu link=topic=50464.msg504471#msg504471 date=1325712482' Alıntı:hayırlı olsun Ahmet, zeytinlerinde güzelmiş maşallah.
değişmiyo tuzunu ölçmeye derece var %14 15 yapıyoruz tuzunu ama suyunu 20 günde bir devirdaim yapıyoruz tuz oranı her tarafa aynı denk gelsin diye ve iki kerede kuru baskı yapıyoruz ocak ve haziran aylarında suyunu bi bidona çekip 5 gün susuz bekletip tekrar geri veriyoruz. bu sulu yapım kuru yapım yollarıda var bu tonajlı oldurmalar için bide herkesin evinde yaptığı çuvala tuzlama var en kolayı o...nabolant link=topic=50464.msg504495#msg504495 date=1325713212' Alıntı:14 ay boyunca suyunu değiştirmiyormusunuz,tuz oranı % kaç oluyor ve başka bir şey konuyor mu? senden ögrenelim bende evde yapmak istiyorum
aynen öyle yapımda var ama en iyi randıman aldığım sanayi bidonlar var mavi kelepçeli 100 litrelik 90 kilo falan zeytin alıyo ve 5.5 kg tuzla yapıyoruz sonra ayak altı bi yere koyuyoruz gelen geçen farklı yerlere yuvarlıyo kimi zaman tepesi üstü kimi zaman göt üstü ki hergün yuvarlıyoruz bizz buna yuvarlama diyoruz ama bundaki tadı hiç bi zeytinden alamazsın en güzel yanıda çok az tuzla oluyo çerez gibi yeniyo...nabolant link=topic=50464.msg504511#msg504511 date=1325713979' Alıntı:evde en kolayı selede veya çuvalda yapmak herhalde biz 5 lt lik pet şişelerin içine tuzla birlikte zeytini koyduk arada bir çeviriyoruz bakalım nasıl olacak
nabolant link=topic=50464.msg504530#msg504530 date=1325715 kaç günde oluyor bu yuvarlama [/QUOTE' Alıntı:sen bana zeytin ayır dedin bi dahada yazmadın abi ta iznikte ne işin var. yuvarlama zeytin bi yapsan gör bak tadı hem 5 ay çok geç hayret bişeybiz bidona yuvarlama yapıyoruz bu sene 600 kilo civar yaptık satıyoruzda aynı zamanda yuvarlamalardan ilk koyduğumuz yeme yaptı bile 1 ay oldu koyalı..mete26 link=topic=50464.msg504678#msg504678 date=1325760892' Alıntı:ahmet kolay gelsin. zeytinler güzelmiş.
ben her sene kendim 5 lt. lik bidonlara yapıyorum. bu sene yağlık zeytini gündoğdu köyünden, yemelik zeytini iznik ten aldım.
zeytinleri 5 lt. lik pet şişelere koyduktan sonra 1 su bardağı çiçek yağı, 1 su bardağı tuz ilave edip kapatıyorum. haftada 15 günde
aklıma düştükçe şişeleri çeviriyorum. 5 ay sonra açıp yemeye başlıyorum. çok lezzetli oluyor. çuvala tuzlamayı pek sevmedim.