SAMAN, SÜT HAYVANCILIĞI


aile işletmelerinde genellikle kaba yem olarak ineklere buğday samanı verilir.

verilen samanın uzunluğu kaç cm olmalı?

2-3 cm
3-5 cm
4-8 cm
5-10 cm

çayır otu, buğday kuru otu, yonca bulunmayan yerlerde, az (2,5-5 kg) ya da çok (7-10 kg) saman verilmesinin etkisi nedir?

çok saman verilirse;

işkembe sağlıklı çalışır
asidoz azdır, görülmez
süt verimini azaltır
saman çok pahalı
sütün kalitesi artar

az saman verilirse:

işkembe iyi çalışmaz
asidoz görülür
süt verimi artar
ayak-meme hastalıkları görülür

görüş-öneri?
 
  • Beğen
Tepkiler: ismail_17
Süt hayvancılığında en kolay yemleme fabrika yemi tabi pahalı
Fabrika yemini en kolay en uygun dengelemenin yolu saman
Fabrika yemini satin alan samani satin alan üreticiler var
Fabrika yemi almadan tane yemi kendisi üretip depolayip öğütüp kendisi karıştırıp hazırlayan üreticiler var
Saman hiç kullanmadan mısır silaji yonca hububat otu cayir otu yetistirip kendisi depolayip kendisi karma yapan üreticiler var
Tabi bu saydıklarım iz imkan dahilnde
Yem konusunda imkana göre karlılıkta değişiyor
Yemleme konusunda dengeli bir yemleme yapabilmek tamamen ureticinin bilgisine tecrubesine kalıyor
 
Süt hayvancılığında en kolay yemleme fabrika yemi tabi pahalı
Fabrika yemini en kolay en uygun dengelemenin yolu saman
Fabrika yemini satin alan samani satin alan üreticiler var
Fabrika yemi almadan tane yemi kendisi üretip depolayip öğütüp kendisi karıştırıp hazırlayan üreticiler var
Saman hiç kullanmadan mısır silaji yonca hububat otu cayir otu yetistirip kendisi depolayip kendisi karma yapan üreticiler var
Tabi bu saydıklarım iz imkan dahilnde
Yem konusunda imkana göre karlılıkta değişiyor
Yemleme konusunda dengeli bir yemleme yapabilmek tamamen ureticinin bilgisine tecrubesine kalıyor
İsmail bey
Sulanabilir arazisi olan çiftçi bir adım önde anlaşılan , kendi yemini kendi üretebilen bu kriz ortamında ayakta kalır sanırım .
 
İsmail bey
Sulanabilir arazisi olan çiftçi bir adım önde anlaşılan , kendi yemini kendi üretebilen bu kriz ortamında ayakta kalır sanırım .
Evet ben ilk önce doğal coğrafi göz ile bakarım hayvancılığa
En güzel arazi en uygun iklim boyle olunca en güzel en uygun hayvancilik olur
Mesela bence hostein sut inegi sahibinin sulu arazisi yoksa isi zor
Her bakimdan maliyet yuksek olur imkan yoksa enerji pahali ülkemizde
Eğer ben yaparımyannis yerde yannis iş dersen para kuvvetine o üreticilik olmuyor tüketicilik oluyor
Ben şanslıyım bu yönden hem guzel bir ovada arazilerimiz var hem bayirda kiracta
Ova iyi arazinin faresi tavşanı bile bayır kıraç arazininkine göre daha semiz besili olur
Insan aklı bilgisi ile doğru yerde doğru uygun hayvanciligi seçerse
Geriye kaliyor bilgisi tecrubesi ile doğru besleme
 

Benzer Konular